Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Battery Supplies presenteert AQ-LITH Energybox: nieuwe batterij voor stroom uit zonnepanelen
© Battery Supplies

Battery Supplies presenteert AQ-LITH Energybox: nieuwe batterij voor stroom uit zonnepanelen

Battery Supplies introduceert in de Benelux de AQ-LITH Energybox. Deze lithium-ionbatterijen van 3, 5 of 7 kilowattuur slaan de overtollige energie van zonnepanelen op en geven deze terug wanneer het nodig is.

Het energieopslagsysteem is desgewenst uitbreidbaar tot 10 en 14 kilowattuur. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de Vlaamse zonne-energiemarkt, waar door het  verdwijnen van de terugdraaiende teller de interesse in thuisbatterijen groeit.

Zelfconsumptie
Het optimaliseren van de zelfconsumptie wordt in Vlaanderen steeds belangrijker om de energiefactuur onder controle te houden; ook vanwege de komst van het capaciteitstarief en de variabele energiecontracten. De AQ-LITH Energybox van Battery Supplies speelt hierop in.

De batterij meet voortdurend de energie die naar of van het stroomnet gaat. Zodra de installatie merkt dat er zonne-energie over is, zal ze de batterij laden. Op momenten dat de zon niet zoveel energie meer levert, wordt in eerste instantie de batterij ontladen voordat er naar duurdere netstroom wordt overgeschakeld.

Piekverbruik
Daarnaast kan de thuisbatterij ook helpen om het piekverbruik af te vlakken. Na installatie kan de gebruiker via een app het verbruik van de zonnepanelen en batterij continu monitoren. Kortom, dankzij de AQ-LITH Energybox kan men de zelfconsumptie al snel met 30 procent verhogen en zo besparen op de energiefactuur.

Nieuw is dat de Energybox nu ook kan communiceren met de omvormer. Dit maakt dat de batterijen nog fijnmaziger kunnen worden aangestuurd en dat de batterijgegevens kunnen worden geraadpleegd via het internet.

3 capaciteiten
Battery Supplies biedt zijn EnergyBox aan in 3 capaciteiten naargelang het energieverbruik: 3,5 en 7 kilowattuur. Bovendien kan deze thuisbatterij parallel geschakeld worden tot 14 kilowattuur. De compacte EnergyBox bestaat uit lithium-ijzerfosfaat (LiFePO4)-cellen, wat zorgt voor een langere levensduur en een hoge veiligheidsgraad. De garantie op de batterij is 8.

De thuisbatterij komt in Vlaanderen ook in aanmerking voor subsidies, tot 300 euro per kilowattuur. In de praktijk betekent dit voor de    AQ-LITH EnergyBox van 3,5 en 7 kilowattuur respectievelijk 600, 1.200 en 1.500 euro subsidie in het kalenderjaar 2021.

Bekijk een overzicht van thuisbatterijen om zonne-energie op te slaan die in Nederland te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Wattkraft GmbH & Co. KG zoekt:

Front Office medewerker – Inside Sales

Fulltime (40 uur) - 3552ez
kWh People zoekt:

PV Engineer

Fulltime (40 uur) - Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!