Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerikaanse prijzen voor zonne-energie stijgen door schaarste en politieke onzekerheid
© Reinout van Wagtendonk | Dreamstime.com

Amerikaanse prijzen voor zonne-energie stijgen door schaarste en politieke onzekerheid

Ondanks de installatie van 5,7 gigawattpiek aan zonnepanelen in het tweede kwartaal van dit kalenderjaar is er in Amerika door schaarste in de toeleveringsketen onzekerheid over de marktontwikkeling.

Dat blijkt uit de nieuwste editie van het U.S. Solar Market Insight-rapport van de Solar Energy Industries Association (SEIA) en Wood Mackenzie.

Eerste stijging sinds 2014
Het is volgens Wood Mackenzie de eerste keer dat de prijzen van zonne-energie in elk marktsegment kwartaal-op-kwartaal en jaar-op-jaar zijn gestegen sinds het marktonderzoeksbureau in 2014 begon met het modelleren van pv-systeemprijzen.

‘Dit is een kritiek moment voor onze klimaattoekomst: prijsstijgingen, verstoringen van de toeleveringsketen en een reeks handelsbedreigingen bedreigen ons vermogen om het elektriciteitsnet koolstofarm te maken’, stelt Abigail Ross Hopper, president en chief executive officer van SEIA. ‘Als we de binnenlandse productiecapaciteit willen stimuleren en voldoende zonne-energie willen inzetten om de klimaatcrisis aan te pakken, dan moeten we aandringen op actie van onze federale leiders.’

56 procent
Ondanks de tegenwind op korte termijn beleefde de Amerikaanse zonne-energiesector een sterk tweede kwartaal en was goed voor 56 procent van alle nieuwe productie-installaties voor elektriciteit in de eerste helft van 2021.

‘De zonne-energiesector laat nog steeds een sterke kwartaalgroei zien en de vraag is in elk segment groot’, zegt Michelle Davis, hoofdanalist en hoofdauteur van het rapport. ‘Het aanpakken van de uitdagingen waar de industrie mee wordt geconfronteerd, zal van cruciaal belang zijn om de groei van de industrie te vergroten en de doelstellingen voor schone energie te behalen.’

29 gigawattpiek
Nieuwe voorspellingen van Wood Mackenzie laten zien dat Amerika tegen 2026 jaarlijks iets meer dan 29 gigawattpiek zonnepanelen zal installeren. Dat is volgens de onderzoekers ver onder het tempo dat nodig is om de doelstellingen voor schone energie van president Biden voor 2035 te halen. Om deze doelstellingen te bereiken, moet de zonne-energiesector van 2022 tot 2035 jaarlijks meer dan 80 gigawattpiek aan zonnepanelen installeren.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - 5667 KX
kWh People zoekt:

PV Engineer

Fulltime (40 uur) - Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!