Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
SolarEdge start levering nieuwe 3-fase-omvormers met Synergy-technologie voor zonnepanelen
© SolarEdge

SolarEdge start levering nieuwe 3-fase-omvormers met Synergy-technologie voor zonnepanelen

SolarEdge is gestart met levering van de nieuwste generatie 3-fase-omvormers voorzien van Synergy-technologie. De omvormers vereenvoudigen installatie en inbedrijfstelling van commerciële en industriële pv-systemen.

De nieuwe omvormers combineren een hoog vermogen met een modulair, lichtgewicht ontwerp dat het installatieproces versoepelt. 

SetApp
De Synergy Manager zorgt voor één interface voor het beheer van het hele omvormersysteem en weegt slechts 18 kilogram. Deze unit bevat de AC- en DC-aansluitingen, de overspanningsbeveiliging en het communicatiebord. De pre-inbedrijfstellingsfunctie die gebruikt kan worden met een mobiele telefoon optimaliseert het installatieproces, zodat de installateur weet dat het systeem naar behoren werkt voordat hij de locatie verlaat.

De installateur kan hiervoor de SetApp gebruiken in combinatie met een USB-powerbank om zo het pv-systeem nog vóórdat de netaansluiting aanwezig is te configureren. Bedradings-, communicatie-, isolatie- of DC-polariteitsproblemen worden automatisch opgespoord en kunnen zo vroegtijdig worden opgelost.

Meerdere vermogens
De nieuwe 3-fase-omvormers zijn in meerdere vermogens beschikbaar, te weten in versies van 50, 66,6, 90 en 100 kilowatt op 400 volt en een versie van 120 kilowatt op 480 volt. De omvormers zijn voorzien van een geïntegreerde potential induced degradation (pid)-herstelfunctie en detecteren afwijkende temperaturen aan de DC/AC-aansluitingen met geïntegreerde temperatuursensoren.

De omvormers zijn geschikt voor DC-overdimensionering tot 150 procent. Ook deze nieuwe generatie omvormers is voorzien van de SolarEdge SafeDC-functie. Hiermee wordt automatisch de DC-spanning van de zonnepanelen verlaagd voor een veilige installatie tijdens onderhoud en bestrijding van een eventuele brand. De omvormers zijn voorzien van vlamboogbeveiliging en optioneel is een rapidshutdownfunctie voor snelle uitschakeling beschikbaar.

De omvormers worden geleverd met een garantie van 12 jaar die te verlengen is tot 20 jaar.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Solar Monkey zoekt:

Customer Success Manager BeNeLux, focus België

Fulltime (40 uur) - 2595AN
kWh People zoekt:

Site Technicus PV Hoogspanning

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!