Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Van der Valk: ValkPro+-systeem wordt nieuwe standaard voor grondopstellingen zonnepanelen
© Van der Valk Solar Systems

Van der Valk: ValkPro+-systeem wordt nieuwe standaard voor grondopstellingen zonnepanelen

Van der Valk Solar Systems meldt dat het ValkPro+-systeem dé nieuwe standaard wordt voor grondopstellingen met zonnepanelen. Om deze reden wordt het montagesysteem ValkField uitgefaseerd.

Met de grondopstelling van ValkPro+ zijn volgens de montagesysteemfabrikant inmiddels al tientallen projecten gerealiseerd.

Tot 1 oktober
De hoge, in de grond verankerde veldsystemen, ValkField Single Row en Double Row, worden in de komende periode uitgefaseerd. ValkField is beschikbaar tot 1 oktober 2021.

Dubbel gebruik
‘We focussen ons op dubbel gebruik van oppervlakten voor zonnepanelen’, duidt managing director Denis de Vette. ‘Daarom ontwikkelen we systemen voor daken, parkeerplaatsen, waterbassins en vuilstortplaatsen, waardoor de beperkte ruimte die er is optimaal wordt benut en schaarse gebieden worden gemeden. Daarnaast is de landschappelijke inpassing belangrijk waarbij de karakteristieke eigenschappen van een gebied behouden blijven.’

Voor het installeren van ValkPro+ als grondopstelling zijn geen zware machines nodig en in de grond boren of graven is verleden tijd. De ballastering vindt plaats middels betonnen fundatievoeten. Binnenkort zijn projecten met de ValkPro+ als grondopstelling te berekenen met de bekende ValkPVplanner.

Als alternatief voor ValkPro+ kan overigens ook gekozen worden voor schansen: de ValkDouble, ValkTriple en ValkQuattro. Deze systemen zijn ook geschikt als grondopstelling.

Bekijk de montagesystemen van Van der Valk Solar Systems hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Solar AC Engineer

Fulltime (40 uur) - Brabant
Eigenenergie.net zoekt:

Werkvoorbereider

Fulltime (40 uur) - Geldrop, Spaarpot 20 5667 KX
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!