Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Warmtepompboiler Atlantic klaar voor smart grid: stroom uit zonnepanelen naar thermische batterij
© Atlantic

Warmtepompboiler Atlantic klaar voor smart grid: stroom uit zonnepanelen naar thermische batterij

Atlantic heeft zijn warmtepompboilers smart grid ready gemaakt. Hierdoor kunnen Vlaamse eigenaren van zonnepanelen de boiler gebruiken als thermische batterij voor hun zelfopgewekte zonnestroom.

Omdat in Vlaanderen de terugdraaiende teller is afgeschaft voor iedereen met een digitale meter hebben eigenaren van zonnepanelen er baat bij zoveel mogelijk van de geproduceerde stroom te gebruiken op het moment dat die wordt opgewekt.

Bufferen
Op de nieuwe website www.vanZonneStroomnaarZonneWarmte.be, door Atlantic speciaal gemaakt voor eigenaren van zonnepanelen, worden de werkwijze en de voordelen van de warmtepompboiler geduid.

Die haalt, net zoals een normale warmtepomp, lagetemperatuurenergie uit de omgeving en ‘verpompt’ deze naar een hoge temperatuur voor de opwarming van sanitair warm water. Atlantic stelt dat een warmtepompboiler tot voor 75 procent wordt opgewarmd met gratis warmte-energie. Bij de Atlantic-warmtepompboilers die ‘smart grid ready’ zijn, wordt de boiler gekoppeld aan de elektriciteitsproductie van de zonnepanelen. Op die manier kan de gegenereerde zonnestroom niet enkel ingezet worden als voeding voor elektrische apparaten in huis, maar ook als voeding voor de warmtepompboiler. Aangezien ze voornamelijk elektriciteit verbruiken op momenten dat de zonnepanelen de meeste elektriciteit produceren, is het volgens Atlantic mogelijk om een maximum aan zonnestroom om te zetten in zonnewarmte en te bufferen als zonnewarmte.

Cozytouch-app
Atlantic heeft 2 warmtepompboilers smart grid ready gemaakt: de Explorer V4 en de Calypso VM. Beide kunnen ze worden aangestuurd vanaf een smartphone of tablet. De Cozytouch-app laat zien op welke tijdstippen het meeste warm water wordt gebruikt, en laat ook toe temperatuurinstellingen of het elektriciteitsverbruik ‘in real time’ te controleren en eventueel aan te passen.

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Development Manager

32-40 uur - Noord Brabant
kWh People zoekt:

Site Technicus PV Hoogspanning

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!