Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wereldbank: klimaatverandering dwingt mogelijk 216 miljoen mensen om te verhuizen

Wereldbank: klimaatverandering dwingt mogelijk 216 miljoen mensen om te verhuizen

Door klimaatverandering worden tot 2050 mogelijk 216 miljoen gedwongen om binnen hun eigen land te verhuizen. Als doortastend én collectief actie ondernomen wordt, kan de klimaatmigratie 80 procent lager uitvallen.

Dat blijkt uit de nieuwste editie van het Groundswell-rapport van de Wereldbank. De onderzoekers concluderen in het rapport dat klimaatverandering een steeds krachtiger aanjager van migratie wordt en in 6 wereldregio’s mensen dwingt te verhuizen. Het rapport bevat nieuwe prognoses uit meerdere regio's: Oost-Azië en de Stille Oceaan, Noord-Afrika en Oost-Europa en Centraal-Azië.

Hotspots
Hotspots van interne klimaatmigratie zouden al in 2030 kunnen ontstaan ​​en zich verder ontwikkelen en intensiveren richting 2050. Als gevolg van toenemende waterschaarste, afnemende gewasproductiviteit en zeespiegelstijging zullen mensen verhuizen naar stedelijke en landelijke gebieden om daar vanwege de betere omstandigheden een ​​nieuw bestaan ​​op te bouwen.

Tegen 2050 kent de Sub-Sahara – Afrika ten zuiden van de Sahara – mogelijk 86 miljoen interne klimaatmigranten. Oost-Azië en de Stille Oceaan zijn goed voor 49 miljoen klimaatmigranten; Zuid-Azië voor 40 miljoen; Noord-Afrika voor 19 miljoen; Latijns-Amerika voor 17 miljoen; en Oost-Europa en Centraal-Azië voor 5 miljoen.

Grimmige herinnering
‘Het Groundswell-rapport is een grimmige herinnering aan de menselijke tol van klimaatverandering, met name voor de armsten ter wereld – degenen die het minst bijdragen aan de oorzaken ervan’, stelt Juergen Voegele, Vice President of Sustainable Development bij de Wereldbank. ‘Het schetst ook duidelijk een weg voor landen om enkele van de belangrijkste factoren aan te pakken die klimaatgedreven migratie veroorzaken.’

Het Groundswell-rapport biedt een reeks beleidsaanbevelingen die kunnen helpen de factoren die klimaatmigratie stimuleren te vertragen en voor te bereiden op verwachte migratiestromen.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Bouwkundig Calculator BIPV

Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 , 5667 KX Geldrop
KiesZon zoekt:

Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!