logo
wvhj2023
© De Woonmensen
© De Woonmensen
15 september 2021

Zonnepanelen voor 500 huurders van woningcorporatie De Woonmensen

De Woonmensen gaat ruim 500 woningen in Apeldoorn voorzien van zonnepanelen. Voor het plaatsen van de zonnepanelen werkt de woningcorporatie samen met de Zoncorporatie uit Amsterdam.

De woningcorporatie geeft met de komst van de zonnepanelen verder invulling aan haar duurzaamheidsprogramma Samen voor Energie. Daarin is vastgelegd dat 2.500 huurwoningen verduurzaamd worden. Het zonnepanelenproject start na de zomervakantie en is in juni 2022 afgerond.

750 woningen geselecteerd
De Woonmensen heeft vooralsnog ruim 750 woningen geselecteerd. De verwachting is dat ruim 500 van hen hier ook gebruik van willen maken. Het betreft hier vooral appartementen maar ook enkele tientallen eengezinswoningen.

Complexen die net een (dak)renovatie gehad hebben, komen als eerste aan de beurt. Uiteindelijk wil De Woonmensen al haar woningen van zonnepanelen voorzien. De woningcorporatie bezit in totaal ongeveer 5.000 huurwoningen in Apeldoorn.

6 tot 9 zonnepanelen
De Zoncorporatie kwam in een aanbestedingsprocedure als meest geschikte partner uit de bus. De Zoncorporatie werkt voor diverse woningcorporaties, verspreid over Nederland en is onder andere gespecialiseerd in het verduurzamen van appartementsgebouwen.

Medio september krijgen de bewoners van de geselecteerde complexen een aanbieding voor zonnepanelen. Per woning komen er 6 tot 9 zonnepanelen op het dak en bewoners betalen 2 euro per zonnepaneel via de servicekosten.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten