Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Sonnenstromfabrik presenteert 3 nieuwe zonnepanelen met vermogen tot 490 wattpiek
© Sonnenstromfabrik

Sonnenstromfabrik presenteert 3 nieuwe zonnepanelen met vermogen tot 490 wattpiek

De Duitse fabrikant Sonnenstromfabrik introduceert in het vierde kwartaal 3 nieuwe zonnepanelen. Het gaat onder meer om een glas-glas zonnepaneel. Het vermogen van de zonnepanelen loopt tot 490 wattpiek.

De zonnepanelen worden uitgerust met halve zonnecellen gebaseerd op wafers van 182 bij 182 millimeter (M10). Door recente investeringen in de automatisering van prefabricage en andere productiemachines kan Sonnenstromfabrik werken met waferformaten tot 220 millimeter. Bovendien is de productiecapaciteit bijna verdubbeld.

3 nieuwe formaten
Met de nieuwe formaten zonnepanelen stelt de fabrikant toekomstbestendige producten te leveren die eenvoudige installatie op daken mogelijk maken, aan hoge esthetische eisen voldoen en toegepast kunnen worden in zonneparken.

Het zonnepaneel met het kleinste formaat – van 1.550 bij 1.145 millimeter en een vermogen van 355 wattpiek – is speciaal ontworpen voor toepassing op daken van woonhuizen. Met het middelgrote formaat – van 1.745 bij 1.145 millimeter en een vermogen van 400 wattpiek – richt de fabrikant zich op het designgerichte premiumsegment. Het glas-glaszonnepaneel is om die  dat ook in volledig zwart verkrijgbaar. Tot slot is er het zonnepaneel van 2.100 bij 1.145 millimeter met een vermogen van 490 wattpiek. Dat zonnepaneel is ontwikkeld voor grootschalige systemen in open ruimten zoals grondgebonden zonneparken.

Lage reflectie
Alle nieuwe formaten zonnepanelen zijn ook beschikbaar in versies met lage reflectie en een koolstofarme uitvoering. Het kleinere en middelgrote zonnepaneelformaat zal ook in het zwart verkrijgbaar zijn, inclusief geïntegreerde micro-omvormers van Enphase.

Alle bestaande zonnepaneelafmetingen van Sonnenstromfabrik zijn nog beschikbaar tot eind 2022. Populaire productlijnen zoals de Brilliant en Solrif pv-moduleseries blijven binnen het bestaande assortiment aanwezig. Door vervangende modules te leveren voor oudere pv-installaties zorgt Sonnenstromfabrik voor een soepele transitie. Algemeen directeur van Sonnenstromfabrik Bernhard Weilharter hierover: ‘Met onze nieuwe generatie zonnepanelen onderstrepen we onze claim als fabrikant van hoogwaardige pv-modules. We laten opnieuw zien dat “Made in Germany” naast prestatiewaarden ook een breed scala aan toegevoegde waarde biedt op de aspecten duurzaamheid, esthetiek en betrouwbaarheid.’

Bekijk hier in de Solar Magazine Productzoeker welke zonnepanelen er in de Benelux te koop zijn.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Bouwkundig Calculator BIPV

Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 , 5667 KX Geldrop
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Commercieel medewerker binnendienst voor de Nederlandse markt

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Duitsland
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!