Solar Magazine - Leusden: lening zonnepanelen nu ook beschikbaar voor inwoners ouder dan 75 jaar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Leusden: lening zonnepanelen nu ook beschikbaar voor inwoners ouder dan 75 jaar
© Hansenn | Dreamstime.com

Leusden: lening zonnepanelen nu ook beschikbaar voor inwoners ouder dan 75 jaar

Leusden heeft nieuwe afspraken gemaakt met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse Gemeenten. Daardoor is de lening voor zonnepanelen ook beschikbaar voor inwoners ouder dan 75 jaar.

De Stimuleringslening Duurzaamheid is bedoeld om duurzaamheidsmaatregelen van de eigen woning te financieren waaronder zonnepanelen, maar ook isolatiemaatregelen of een warmtepomp.

Leeftijdsgrens
Wethouder Van der Vegte: ‘Ons uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen aan de energietransitie. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat een groep geen gebruik kon maken van de leenregeling omdat er een leeftijdsgrens werd gehanteerd. Nu hebben we afgesproken dat iedereen, ongeacht leeftijd, een lening kan afsluiten om zijn woning klaar te maken voor de toekomst.’

Leusdenaren kunnen de Stimuleringslening Duurzaamheid aanvragen via de website van de gemeente, en energieloket IkWilWatt helpt inwoners op weg om de juiste keuzen te maken voor verduurzaming van de woning. De lening is minimaal 2.500 euro en maximaal 15.000 euro en kent een looptijd van 10 jaar. Tussentijds mag altijd boetevrij afgelost worden. De gemeente Leusden werkt samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn). SVn beheert het fonds van de gemeente Leusden en verzorgt de financiële afhandeling.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Juni 2022

Gerrit Hiemstra: ‘Energiesector en meteorologen moeten meer samenwerken’ Groothandels: tekort aan omvormers voor zonnepanelen houdt nog heel 2022 aan Jikke Biermasz: ‘Het Europese importheffingendossier voor zonnepanelen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Teamlead Electrical Solar Engineering

Fulltime (40 uur) - Leeuwarden
Conduct Technical Solutions BV zoekt:

Secretaresse afdeling sales

Fulltime (40 uur) - Barendrecht, 2993 LP, 4
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!