Solar Magazine - Overeenkomst Berg en Dal en ABO Wind voor zonnepark van 100 hectare
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Overeenkomst Berg en Dal en ABO Wind voor zonnepark van 100 hectare
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

Overeenkomst Berg en Dal en ABO Wind voor zonnepark van 100 hectare

De gemeente Bergen Dal, ABO Wind en Statkraft hebben een overeenkomst gesloten voor de realisatie van een zonnepark van 100 hectare, waarvan 50 hectare daadwerkelijk bestemd is voor zonnepanelen.

In het gebied van 100 hectare bij Leuth-Millingen aan de Rijn zal jaarlijks 75 procent van de verwachte gemeentelijke energiebehoefte in 2030 worden opgewekt; genoeg om zo’n 23.000 huishoudens van stroom te voorzien.

Fruit- en kastanjebomen
De zonnepanelen die geplaatst worden, zullen samen jaarlijks 94 megawattuur aan zonne-energie opwekken. Op de 50 hectare waar geen zonnepanelen komen, wordt nieuwe natuur aangelegd in de vorm van graslanden, akkers, fruit- en kastanjebomen.

Om de grond in het gebied optimaal te benutten, wordt er gekeken naar de mogelijkheden om ook onder de zonnepanelen fruit of andere gewassen te telen. Zo hopen de initiatiefnemers een gebalanceerder en gevarieerder landschap te creëren en een impuls te geven aan de flora en fauna in het gebied.

Cultuurlandschap
Volgens de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap kan het project honderden planten- en diersoorten naar het gebied laten terugkeren.

Voor omwonenden en andere belanghebbenden is er de mogelijkheid om financieel te participeren in het zonnepark. De bewoners worden ook betrokken bij de ontwerpfase. De vergunningsprocedure wordt in de komende periode opgestart.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Maart 2023

Certificeringsregeling in de maak bij InstallQ: ‘Licence to operate voor zakelijke pv-projecten’ iMVO-convenant hernieuwbare energie klaar: ‘Zonne-energiesector mag ogen niet sluiten, niks doen geen optie’ NIYATA...
Vacatures
Triple Solar zoekt:

Full-stack developer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam, 1033 MT, Programmeurstraat 6B
kWh People zoekt:

Senior Projectontwikkelaar Zonnestroom

Fulltime (40 uur) - Omgeving Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!