logo
wvhj2023
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com
9 september 2021

Bergen op Zoom maakt weg vrij voor komst Zonnepark Zuidgeest van 6,5 hectare

De gemeente Bergen op Zoom heeft een anterieure overeenkomst gesloten met Solar Provider Group voor de komst van Zonnepark Zuidgeest. De overeenkomst is gesloten in het kader van de omgevingsvergunningaanvraag.

De anterieure overeenkomst is gesloten voor het bouwen en exploiteren van een zonnepark met een omvang van 6,5 hectare, bestaande uit 16.200 zonnepanelen met een gezamenlijk vermogen van circa 5 megawattpiek.

25 jaar
Het zonnepark wordt gerealiseerd aan de Zuidgeest 1. Vanaf het moment dat de omgevingsvergunning in werking is getreden, bedraagt de looptijd 25 jaar.

Na afloop van de zogenaamde instandhoudingstermijn geldt voor de initiatiefnemer een verplichting om het perceel terug te brengen in de ‘oude’ toestand. Hiervoor moet financiële zekerheid worden gesteld in de vorm van een bankgarantie.

Landschappelijke inpassing
In de nu gesloten anterieure overeenkomst zijn ook de plankosten, kosten voor landschappelijke inpassing en kwaliteitsverbetering, planschadeafwenteling en de afdracht voor het omgevingsfonds geborgd.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten