Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
BOSA-regeling: in mei 2,2 miljoen euro subsidie toegekend voor verduurzaming sportclubs
© Provincie Brabant

BOSA-regeling: in mei 2,2 miljoen euro subsidie toegekend voor verduurzaming sportclubs

Via de subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) is in de maand mei 2,2 miljoen euro subsidie toegekend aan sportclubs. Er is nog 32 miljoen euro subsidie beschikbaar.

Via de subsidieregeling kunnen amateursportorganisaties subsidie aanvragen voor de bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen.

18 procent energiebesparing
In 2020 ging 18 procent van het aangevraagde subsidiebudget naar verduurzaming, te weten 9.459.367 euro van de 51.630.821 euro aan subsidie die toegekend is.

In totaal werden 2.097 subsidieaanvragen gehonoreerd, waarvan 5.474.756 euro voor sport- en led-verlichting en 1.859.825 euro voor investeringen in zonnepanelen.

In mei werd 2,2 miljoen euro subsidie toegekend aan sportclubs voor zonn

Budget
In 2021 is voor de subsidieregeling een budget van 79 miljoen euro beschikbaar. Daarbij is er voor 40,8 miljoen euro aan subsidies al verleend en voor 6,2 miljoen euro aan aanvragen nog in behandeling.

Het budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager. Het subsidiebedrag is 20 procent van de subsidiabele kosten inclusief btw. Zowel zonnecollectoren voor zonnewarmte als zonnepanelen voor zonnestroom komen in aanmerking voor subsidie. Ook voor energieopslag, in de vorm van zoutwaterbatterijen, kan subsidie aangevraagd worden.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
NaGa Solar zoekt:

Manager Commercial Ground Mounted Solar Development

Fulltime (40 uur) - Maastricht, 6225 XV, 1
G2 Energy zoekt:

Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Uddel en/of Zutphen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!