logo
wvhj2023
© Provincie Brabant
© Provincie Brabant
2 juni 2021

BOSA-regeling: in mei 2,2 miljoen euro subsidie toegekend voor verduurzaming sportclubs

Via de subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) is in de maand mei 2,2 miljoen euro subsidie toegekend aan sportclubs. Er is nog 32 miljoen euro subsidie beschikbaar.

Via de subsidieregeling kunnen amateursportorganisaties subsidie aanvragen voor de bouw- en onderhoudskosten van sportaccommodaties en voor de aanschaf van sportmaterialen.

18 procent energiebesparing
In 2020 ging 18 procent van het aangevraagde subsidiebudget naar verduurzaming, te weten 9.459.367 euro van de 51.630.821 euro aan subsidie die toegekend is.

In totaal werden 2.097 subsidieaanvragen gehonoreerd, waarvan 5.474.756 euro subsidie voor investeringen in sportveld- en led-verlichting en 1.859.825 euro subsidie voor investeringen in zonnepanelen.

Budget
In 2021 is voor de subsidieregeling een budget van 79 miljoen euro beschikbaar. Daarbij is er voor 40,8 miljoen euro aan subsidies al verleend en voor 6,2 miljoen euro aan aanvragen nog in behandeling.

Het budget wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager. Het subsidiebedrag is 20 procent van de subsidiabele kosten inclusief btw. Zowel zonnecollectoren voor zonnewarmte als zonnepanelen voor zonnestroom komen in aanmerking voor subsidie. Ook voor energieopslag, in de vorm van zoutwaterbatterijen, kan subsidie aangevraagd worden.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten