Solar Magazine - Meyer Burger: zonnepanelen uitverkocht tot ver in vierde kwartaal
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Meyer Burger: zonnepanelen uitverkocht tot ver in vierde kwartaal
Meyer Burger

Meyer Burger: zonnepanelen uitverkocht tot ver in vierde kwartaal

Meyer Burger meldt een vliegende start van zijn nieuwe Europese fabrieken voor zonnecellen en zonnepanelen. Alle producten zijn tot ver in het vierde kwartaal van dit jaar uitverkocht.

De verschillende bestellingen worden uitgeleverd in Europa en de Verenigde Staten. Ook zijn de contracten getekend voor de eerste pilotprojecten in het marktsegment van utiliteitsbouw en grote industriële daken. Dit alles heeft het bedrijf gemeld bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers.

1,4 gigawattpiek
De productie van zonnecellen en zonnepanelen draait inmiddels continu ploegendienst, maar de volledige productiecapaciteit is nog niet bereikt. Ontbrekende standaardcomponenten die nodig zijn voor de geplande opvoering van de fabrieken hebben de inbedrijfstelling van afzonderlijke onderdelen van de productielijnen vertraagd. Hierdoor is de snelheid waarmee de productie opgevoerd kan worden, vertraagd. Het bedrijf verwacht hierdoor de productiecapaciteit niet eind augustus maar enkele weken later volledig te kunnen benutten.

Ondanks de gespannen situatie in de wereldwijde toeleveringsketen stelt Meyer Burger de levering van kritieke materialen voor de productie van zonnecellen en zonnepanelen – waaronder wafers, glas en zonnepaneelframes – te hebben verzekerd via bindende leveringsovereenkomsten.

175 installateurs
De financiering voor een versnelde uitbreiding van de productiecapaciteit is inmiddels veiliggesteld, waardoor Meyer Burger eind 2022 al verwacht op een productiecapaciteit van 1,4 gigawattpiek voor zowel zonnecellen als zonnepanelen te komen en ook verdere uitbreiding mogelijk te maken. Het bedrijf is van plan om in het derde kwartaal een besluit te nemen over de tweede productielocatie voor zonnepanelen.

De klantenlijst van Meyer Burger omvat volgens het bedrijf nu ongeveer 30 klanten, waaronder distributeurs zoals BayWa r.e., Krannich Solar, IBC Solar, en Sonepar. Inmiddels hebben meer dan 175 bedrijven zich geregistreerd als Meyer Burger-installateur.

Vanaf de tweede helft van 2022 is het ook de bedoeling van het bedrijf om het portfolio in het residentiële daksegment uit te breiden met zonnedakpannen die net zo eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd als traditionele dakpannen.

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2022

De Marktgids Zonne-energie 2022 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Vol stroomnet en hoge prijzen zonnepanelen zorgen voor onzekerheid: Vlaanderen en Nederland willen stap maken naar...
Vacatures
EWS GmbH & Co. KG zoekt:

Marketing Manager

Fulltime (40 uur) - Am Bahnhof 20, 24983 Handewitt, Deutschland
Activum Finance / Activum Groen Lease zoekt:

Intern Accountmanager

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!