Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nederlandse restaurants McDonald’s in 2023 volledig over op wind- en zonne-energie
© McDonald’s

Nederlandse restaurants McDonald’s in 2023 volledig over op wind- en zonne-energie

Eneco en McDonald’s gaan samenwerken om de energietransitie van de fastfoodketen verder vorm te geven. McDonald’s stapt per januari 2023 over op volledig groene energie van windmolens en zonnepanelen.

Door de energie van in Nederland nieuw te ontwikkelen wind- en zonneparken af te nemen, wil McDonald’s de energievoorziening van de 254 restaurants verduurzamen.

Zero waste-aanpak
Ook kijken de partners samen naar mogelijkheden om het energieverbruik van de restaurants te reduceren en de energievoorziening verder te verduurzamen door zelf energie op te wekken. 

McDonald’s werkt op vele vlakken aan verduurzaming. Zo werkt McDonald’s aan duurzame bouw, duurzame logistiek en een zero waste-aanpak. Vanuit de samenwerking met Eneco komt de focus te liggen op het reduceren van het energieverbruik met 15 procent per 2030 én op de inzet van lokaal gewonnen duurzame energie. Hiermee draagt McDonald’s in Nederland bij aan de wereldwijde ambitie om in 2030 een reductie van 36 procent broeikasgasuitstoot van restaurants en kantoren te realiseren. 

Solar carport en energieopslag
Restaurants kunnen – afhankelijk van de locatie – ook zelf duurzame energie opwekken. Bijvoorbeeld met zonnepanelen op het dak van de locatie of met de aanleg van een solar carport. Voor de momenten dat de zon even niet schijnt en het windstil is, wordt gekeken naar de mogelijkheid van energieopslag. Natuurlijk komt ook het vraagstuk aan bod hoe bestaande restaurants van het aardgas af kunnen.

Bij het verduurzamen van het energieverbruik wordt steeds gekeken naar de lokale mogelijkheden, want ieder restaurant kent andere uitdagingen. Een restaurant midden in de stad kan wellicht beperkt zonnepanelen plaatsen, waar een restaurant langs de snelweg afhankelijk is van een aardgasvoorziening. Samen gaan ze werken aan slimme oplossingen om de energievoorziening en het energieverbruik van de restaurants verder te verduurzamen.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Technique Solair zoekt:

Projectleider zonne-energie

Fulltime (40 uur) - Nederland
Econnetic bv zoekt:

Consultant Duurzame Energie en Energieopslag

32-40 uur - 3972 LK
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!