Solar Magazine - Kamervragen PVV over ‘stijgende energielasten’ door windmolens, zonnepanelen en warmtepompen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kamervragen PVV over ‘stijgende energielasten’ door windmolens, zonnepanelen en warmtepompen
© Andre Muller | Dreamstime.com

Kamervragen PVV over ‘stijgende energielasten’ door windmolens, zonnepanelen en warmtepompen

Alexander Kops heeft namens de PVV in de Tweede Kamer staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius van Klimaat en Energie vragen gesteld over stijgende energielasten door windturbines, zonnepanelen, laadpalen en warmtepompen.

Netbeheer Nederland waarschuwde onlangs namens de netbeheerders dat ook consumenten de komende jaren de gevolgen gaan merken van de drukte op het stroomnet en dat het voor consumenten met zonnepanelen minder vanzelfsprekend wordt om zonne-energie terug te leveren.

Stoppen
Mede naar aanleiding van dat nieuws heeft Kops Kamervragen gesteld. Hij wil van de staatsecretaris weten of zij de conclusie deelt dat de problemen eenvoudig zijn op te lossen ‘door onmiddellijk met haar onzinnige, geldverslindende energietransitie te stoppen?’

‘Deelt u de mening dat energie een basisbehoefte is en voor iedereen beschikbaar én betaalbaar dient te zijn?’, vervolgt Kops. ‘Zo ja, hoe valt dat te rijmen met de uitspraak van Alliander-topman dat “toegang tot energie altijd een vanzelfsprekendheid is geweest, maar dat dat niet langer houdbaar is”? Bent u ervan op de hoogte dat ons huidige elektriciteitsnet een hoge mate van betrouwbaarheid kent, namelijk een beschikbaarheid van stroom van 99 procent? Wilt u dit werkelijk met uw rampzalige, onbetaalbare energietransitie om zeep helpen?’

Minimale beschikbaarheid
Verder wil het PVV-Kamerlid weten welk effect de energietransitie de komende jaren – uitgesplitst per jaar – heeft op het genoemde percentage van 99 procent en welke minimale beschikbaarheid van stroom de staatssecretaris acceptabel vindt.

Ook wil hij weten of Yeşilgöz-Zegerius gaat voorkomen dat netbeheerders in de komende jaren de tarieven voor eindgebruikers verhogen.

Staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius moet de Kamervragen in beginsel binnen 3 weken beantwoorden, of na een uitstelbericht binnen 6 weken.

Deel dit bericht

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

September 2022

Verzekeraars massaal gestopt met vergoeden onzichtbare schade aan zonnepanelen Belangenorganisaties verdeeld over afbouw salderingsregeling zonnepanelen HERO: van toxisch pv-glas naar circulaire glas-polymeerfrontsheet voor zonnepanelen...
Vacatures
Dijkman Zonne-energie zoekt:

Monteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Heino
Zonnefabriek zoekt:

Sales medewerker Binnendienst

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!