logo
wvhj2023
© Enphase
© Enphase
9 augustus 2021

Enphase Energy wint EES-award voor nieuwe thuisbatterij Encharge

Enphase Energy heeft de EES-award gewonnen voor zijn nieuwe energieopslagsysteem Encharge, een thuisbatterij voor woningen. Met de batterij kan stroom opgewekt met zonnepanelen worden opgeslagen voor later gebruik.

De EES-award wordt toegekend aan innovatieve producten en oplossingen gericht op stationaire en mobiele opslagsystemen voor elektrische energie. Tijdens een virtueel evenement dat op 21 juli door de Smarter E-organisatie werd gehouden, werd de award virtueel overhandigd aan Peter van Berkel, general manager van Enphase Energy Europe.

Modulariteit
De jury was volgens het bedrijf onder de indruk van de unieke, veilige en solide aanpak die zeer relevant is voor internationale markten die te maken hebben met instabiele stroomvoorziening en gebukt gaan onder barre weersomstandigheden.

Doordat er meerdere micro-omvormers worden gebruikt, neemt de modulariteit toe, ontstaat redundantie en wordt de betrouwbaarheid verhoogd. De installatie van het systeem is eenvoudiger door het gebruik van individuele units met een lager gewicht, AC-bedrading, en een 1- of 3-fasesysteem. Draadloze communicatie met de controle-unit en andere communicatie-interfaces, waaronder de omvormer van zonnepanelen, is een goede ontwikkeling, vooral met het oog op elektriciteitsvoorziening in landelijke gebieden.

Alles-in-een
‘Deze prijs is een ware erkenning van de industrie dat het Encharge-opslagsysteem voor woningen een innovatief, betrouwbaar product is voor huiseigenaren die energieonafhankelijk willen worden’, duidt Van Berkel. Het alles-in-een, AC-gekoppeld opslagsysteem is betrouwbaar, slim, simpel en veilig. Het heeft een totale bruikbare energiecapaciteit van 3,5 kilowattuur in het geval van de Encharge 3 of 10,5 kilowattuur in het geval van de Encharge 10 en omvat 4 ingebouwde net-vormende micro-omvormers met een nominaal vermogen van 1,28 kilowatt. Installateurs kunnen snel de juiste systeemgrootte bepalen om aan de behoeften van hun klanten te voldoen.’

Beschikbaar in september
De Encharge 3 en Encharge 10 zijn nu al te bestellen in Duitsland. Beschikbaarheid in België volgt in september en andere Europese landen zullen daarna volgen. De Encharge 3 en Encharge 10 zullen in het najaar van 2021 te zien zijn op verschillende Europese vakbeurzen, waaronder Intersolar in München en Solar Solutions International in Nederland.

Bekijk de thuisbatterij Encharge hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten