Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Amerika lanceert Summer of Solar: app geeft automatisch vergunning af voor zonnepanelen op woningen
© DOE

Amerika lanceert Summer of Solar: app geeft automatisch vergunning af voor zonnepanelen op woningen

Het Amerikaanse ministerie van Energie (DOE) heeft de aftrap gegeven voor de ‘Summer of Solar 2021’ met de landelijke lancering van de tool Solar Automated Permit Processing Plus (SolarAPP+).

SolarAPP+ is een gratis, webgebaseerd platform waarmee lokale overheden hun beoordeling en goedkeuring van vergunningen voor residentiële zonnepaneelinstallaties kunnen versnellen.

Automatisch verwerken
SolarAPP+, ontwikkeld door DOE’s National Renewable Energy Laboratory (NREL), zal volgens het ministerie de belemmeringen voor de inzet van zonne-energie drastisch verminderen. Met de tool kunnen overheden vergunningsaanvragen automatisch verwerken.

De vergunningsprocedures voor zonne-energie variëren in Amerika sterk, waarbij sommige burgers weken tot maanden wachten op goedkeuring, en installateurs van zonne-energie werken meestal niet in gebieden met moeilijke vergunningsprocedures. SolarAPP+ lost dit probleem op door zonnepaneelinstallateurs in het hele land te voorzien van een gestandaardiseerd, geautomatiseerd vergunningsproces voor residentiële installaties. SolarAPP+ beoordeelt aanvragen voor zonne-energieprojecten op naleving van de bouwvoorschriften en keurt onmiddellijk vergunningen goed die aan de juiste specificaties voldoen, waardoor het voor lokale overheden gemakkelijker en sneller wordt om vergunningen te verwerken en af ​​te geven. Van lokale overheden die vergunningen versnellen, met programma's die vergelijkbaar zijn met SolarAPP+, is aangetoond dat ze de residentiële zonnestroominstallaties met 600 procent verhogen.

Van 20 naar 0
Het SolarAPP+-pilotprogramma is het afgelopen jaar namelijk in 4 gemeenschappen in Arizona en Californië beproefd. Sindsdien zijn in alle 4 de gemeenschappen – Tucson, Pima County, Menifee en Pleasant Hill – goede resultaten geboekt. In Tucson heeft SolarAPP+ bijvoorbeeld de beoordeling van vergunningen teruggebracht van ongeveer 20 werkdagen naar 0. In het hele land duurt het bij 25 procent van de projecten langer dan 2 weken om toestemming te krijgen en bij 5 procent van de projecten duurt het langer dan 1 maand.

SolarAPP+ voert automatisch nalevingscontroles uit om de veiligheid te garanderen en genereert een gestandaardiseerde inspectiechecklist die installateurs en inspecteurs kunnen gebruiken om de naleving in de praktijk te verifiëren.

125 overheden
Aan het begin van de zomer van 2021 bereikte Amerika een belangrijke mijlpaal op het gebied van zonne-energie, met meer dan 100 gigawattpiek aan geïnstalleerd vermogen en 3 miljoen zonnepaneelinstallaties.

Om voort te bouwen op dit succes, wil DOE met de campagne ‘Summer of Solar’ het publiek voorlichten over zonne-energie en toezegging krijgen van 125 lokale overheden dat zij op korte termijn SolarAPP+ gaan testen.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Autarco zoekt:

Back-end developer

32-40 uur - Eindhoven (Strijp-S)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!