Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Huawei introduceert nieuwe thuisbatterij Luna voor eigenaren zonnepanelen
© Huawei

Huawei introduceert nieuwe thuisbatterij Luna voor eigenaren zonnepanelen

Huawei heeft in de Benelux de nieuwe thuisbatterij Luna geïntroduceerd. Het energieopslagsysteem is in 3 versies beschikbaar en helpt zonnepaneeleigenaren meer zonne-energie zelf te verbruiken.

Het energieopslagsysteem is voorzien van lithium-ijzerfosfaat (lfp)-batterijcellen en is samengesteld uit een powermodule van 12 kilogram die de voeding verzorgt en een batterijmodule van 50 kilogram.

100 procent ontlading
Doordat de batterij uitgerust is met een energieoptimalisator zorgt dit voor een ontladingsdiepte – de zogenaamde dept of discharge – van 100 procent. De batterij is geschikt voor zowel de 1- als 3-fase-omvormers van Huawei en wordt geleverd met een garantie van 10 jaar.

3 modellen
De thuisbatterij kent 3 modellen voor de opslag van respectievelijk 5, 10 en 15 kilowattuur stroom. Het energieopslagsysteem is modulair en kan dus ook in een later stadium uitgebreid worden als de eigenaar bijvoorbeeld meer zonnepanelen in gebruik neemt.

Ter vergelijking: een wasbeurt van een wasmachine verbruikt gemiddeld 1 kilowattuur, een koelkast verbruikt ongeveer 0,5 kilowattuur per 12 uur en automobilisten verbruiken afhankelijk van het model elektrische auto tussen de 40 en 100 kilowattuur om deze volledig op te laden.

Bekijk de thuisbatterij van Huawei hier in de Productzoeker van Solar Magazine.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
KiesZon zoekt:

Field Service Engineer

Fulltime (40 uur) - 5248 NL
Eigenenergie.net zoekt:

Bouwkundig Calculator BIPV

Fulltime (40 uur) - Spaarpot 20 , 5667 KX Geldrop
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!