Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vlaanderen: VREG stelt invoering capaciteitstarief half jaar uit tot 1 juli 2022
© Fluvius

Vlaanderen: VREG stelt invoering capaciteitstarief half jaar uit tot 1 juli 2022

De Vlaamse energieregulator VREG heeft het capaciteitstarief een half jaar uitgesteld tot 1 juli 2022. Met de invoering van het nieuwe tarief moeten veroorzakers van stroompieken meer gaan betalen.

Afgelopen maart werd al bekend dat Fluvius een verzoek voor het uitstel had ingediend. Het uitstel was volgens de netbeheerder organisatorisch en IT-technisch noodzakelijk om de continuïteit van de marktwerking te verzekeren.

Eigenaren zonnepanelen
De Vlaamse Regulator van de Elektriciteits- en Gasmarkt (VREG) voerde afgelopen voorjaar een consultatie uit, waarbij ook het uitstel onderwerp van gesprek was. Naar aanleiding van die consultatie heeft de energieregulator nu besloten de invoering een half jaar uit te stellen.

Voor eigenaren van zonnepanelen wordt het interessant om zoveel mogelijk van de opgewekte stroom direct zelf te verbruiken, want veroorzakers van stroompieken gaan meer betalen door de invoering van het capaciteitstarief. Vlaams minister van Energie Zuhal Demir stelde onlangs al de invoering van het nieuwe capaciteitstarief uit te willen stellen. Dit vanwege alle recente onrust rond het verdwijnen van de terugdraaiende teller voor eigenaren van zonnepanelen.

Halen deadline
De VREG heeft nu bekendgemaakt ook financiële incentives te introduceren voor de netbeheerders. Dit in verband met het creëren van draagvlak bij burgers en bedrijven en het halen van de deadline van 1 juli 2022 door de netbeheerders.

Als de datum van 1 juli niet wordt gehaald, wordt per nieuw begonnen maand voor alle distributienetbeheerders samen een malus in rekening gebracht van 1 miljoen euro. De VREG beschouwt het bedrag als redelijk, rekening houdend met het grote maatschappelijke belang van een tijdige invoering van de tariefstructuurwijziging.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
Eigenenergie.net zoekt:

Operationeel Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - 5667 KX
kWh People zoekt:

Site Technicus PV Hoogspanning

32-40 uur - Overijssel
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!