Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
EU ProSun overweegt Europese Unie te dwingen onderzoek te doen naar omzeilen importheffingen

EU ProSun overweegt Europese Unie te dwingen onderzoek te doen naar omzeilen importheffingen

EU ProSun overweegt de EU te dwingen een onderzoek in te laten stellen naar het schenden van importheffingen door Chinese zonne-energiebedrijven. Het 'anti-ontwijkingsonderzoek' zou een nieuw 'soap'-hoofdstuk zijn.

Het anti-ontwijkingsonderzoek zou er toe kunnen leiden dat de huidige maatregelen worden uitgebreid naar andere landen. EU ProSun laat PV-Tech weten dat volgens haar inschattingen vijftig procent van de geïmporteerde zonnepanelen uit China Europa binnen zijn gekomen via het omzeilen van de importheffing.

Als de EU de klacht nu serieus neemt zou het andere landen zoals Maleisië, Taiwan en Zuid-Korea kunnen raken daar dan alle zonnepanelen die uit die landen naar Europa geëxporteerd worden, geregistreerd zouden moeten worden.

EU ProSun zou haar verzoek tot het onderzoek nog dit jaar bij de Europese Commissie willen indienen en het dwingt de commissie om formeel te onderzoeken of het anti-ontwijkingsonderzoek noodzaak is. Wordt vervolgd.

Nu in Solar Magazine

Mei 2019

Vernieuwde aanpak innovatie in zonne-energie door ECN part of TNO: ‘Het is tijd voor pv 2.0, we bewegen steeds verder weg van one-size-fits-all-oplossingen’ Nieuw directieteam KiesZon wil groeien in zakelijke én...
Vacatures
Zonneplan zoekt:

Werkvoorbereider / Planner

Zonneplan zoekt een Werkvoorbereider / Planner
Fulltime • Zwolle
Libra Energy zoekt:

Accountmanager

Libra Energy zoekt een accountmanager.
Fulltime • Uitgeest
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!