Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Voltgoed wint Enpuls Challenge met slimme aansturing warmtepompen op wind- en zonne-energie
© Enpuls

Voltgoed wint Enpuls Challenge met slimme aansturing warmtepompen op wind- en zonne-energie

De Eindhovense start-up Voltgoed won de vierde editie van de Enpuls Challenge. De winnende inzending richt zich op het slim aansturen van warmtepompen met wind- en zonne-energie om het stroomnet te ontlasten.

Met het winnen van de Enpuls Challenge ontvangt Voltgoed onder andere een ontwikkelbudget en 9 maanden begeleiding door Enpuls-experts.

Flexibiliteit
Voltgoed is opgericht door 3 oud-studenten van de Technische Universiteit Eindhoven. De start-up stelt huishoudens in staat om de flexibiliteit van hun warmtepomp in te zetten om vraag naar en aanbod in hernieuwbare energie op elkaar af te stemmen. Door zoveel mogelijk warmtepompen te combineren, wil Voltgoed zo het aandeel van duurzame energie op het elektriciteitsnet verhogen. Bovendien wordt voorkomen dat overschotten aan duurzame energie verloren gaan.

Warmtepompen kunnen in de toekomst namelijk helpen om het elektriciteitsnet in balans te houden en overbelasting van datzelfde net te voorkomen. Hierdoor kunnen huishoudens hun huis verwarmen en het elektriciteitsnet ondersteunen en tegelijkertijd besparen op hun energierekening.

Service ontwikkelen
‘Veel mensen weten niet dat hun warmtepomp in staat is tot veel meer dan enkel warmte leveren. Samen met Enpuls gaan we een service ontwikkelen zodat huishoudens eenvoudig kunnen bijdragen aan de energietransitie’, aldus Horst Fietje namens winnaar Voltgoed.

Alexander Savelkoul, jurylid namens Enpuls, is blij met de oplossing van Voltgoed. ‘Er wordt steeds meer gevraagd van het elektriciteitsnet. Huishoudens kunnen met hun apparaten het net een handje helpen en er ook nog wat aan verdienen. Voltgoed heeft hier als terechte winnaar een mooie propositie voor bedacht. We helpen ze graag met de verdere ontwikkeling.’

Producten uit de Solar Magazine Productzoeker

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Projectmanager Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Autarco zoekt:

Back-end developer

32-40 uur - Eindhoven (Strijp-S)
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!