Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Autarco introduceert tweede variant van kilowattuurgarantie voor zonnepanelen

Autarco introduceert tweede variant van kilowattuurgarantie voor zonnepanelen

Autarco is gestart met het aanbieden van een tweede variant van zijn kilowattuurgarantie. Het bedrijf is tot op heden het enige Nederlandse merk zonnestroomsystemen met een verzekerde kilowattuurgarantie.

Waar Autarco voorheen 1 standaard verzekerde kilowattuurgarantie bood, introduceert het Nederlandse merk nu 2 verschillende garanties: 1 standaard kilowattuurgarantie verzekerd op portfolioniveau en 1 premium kilowattuurgarantie individueel verzekerd door de stichting kWh-garantiefonds en Lloyd’s of London.

(G)een must
Het herverzekeren zoals bij de premium kilowattuurgarantie gebeurt, is volgens Autarco vanwege de groeiende naamsbekendheid van het bedrijf en het 10-jarige trackrecord niet voor elke klant een must.

Door de keuze wordt het volgens Autarco mogelijk om de standaard kilowattuurgarantie voor langere perioden tot meer dan de helft goedkoper te maken.

Extra inkomen dealers
Een van de belangrijkste wijzigingen is dat Autarco-dealers extra inkomen kunnen genereren met de verkoop van de kilowattuurgarantie. Het verkopen van een kilowattuurgarantie leidt tot een jaarlijkse kasstroom voor de duur van de garantie. Bovendien is er een prestatiebonus voor de dealer als de garantie behaald wordt.

Voor systemen groter dan 30 kilowattpiek wordt het verplicht om een service- en onderhoudscontract af te sluiten. Zo kunnen Autarco-dealers profiteren van jaarlijks terugkerende inkomsten en hun nettomarge vergroten.

Te hoog ingeschat
Autarco heeft geconstateerd dat als de zon laag aan de hemel staat de productie van de zonnepanelen te hoog werd ingeschat. Op jaarbasis was de indicatie die het bedrijf maakte naar eigen zeggen wel correct. Om de berekeningen nog accurater te maken, zijn zaken als hoekreflectie en een verbeterd model voor schaduwwerking geïntroduceerd. Hierdoor is het mogelijk geworden om de verwachte opbrengst van een zonnestroomsysteem nauwkeuriger te berekenen dan voorheen, wat heeft geleid tot hogere gegarandeerde prestaties.

Autarco zal nu ook volledig verzekerde Performance Ratio (PR)-garanties afgeven aan klanten gebaseerd op actuele satellietdata. PR-garanties zullen alleen worden afgegeven voor zonnestroomsystemen groter dan 30 kilowattpiek.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zon Advies Nederland zoekt:

Commercieel administratief medewerker(st)er

Fulltime (40 uur) - 6662 NG
Zonmaat zoekt:

Stagiair(e) KAM (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!