Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Wieneberger presenteert Wevolt Energiedak: nieuwe combinatie van keramische en zonnedakpannen

Wieneberger presenteert Wevolt Energiedak: nieuwe combinatie van keramische en zonnedakpannen

Wienerberger heeft het Wevolt Energiedak onthuld: een nieuwe combinatie van keramische en zonnedakpannen. Het dak wordt opgebouwd met de keramische Alegra 10-dakpan en de zonnedakpan Alegra 10 Wevolt.

Het Wevolt Energiedak is volgens de fabrikant een esthetische oplossing voor opdrachtgevers die energie willen opwekken, maar het conventionele dakbeeld niet willen opgeven.

Plug-and-play
​De in zwart edel-engobe uitgevoerde dakpannen hebben een vlakke buik en ronde wel. Voor een consistente afwerking zijn ook alle hulpstukken uit het Koramic-assortiment leverbaar in zwart edel-engobe. De zonnedakpannen kunnen onderling worden gekoppeld door de stekkers plug-and-play met elkaar te verbinden. Het dak kan desgewenst later uitgebreid worden door keramische dakpannen te vervangen.

Een erkende installateur zorgt voor de aansluiting op de micro-omvormer of power optimizers en voor de technische installatie. Bewoners kunnen via de app zelf de werking en opbrengst van de zonnedakpannen volgen.

Minimaal gelijkwaardig
Tijdens de plaatsing worden ventilatiepannen onder de nokconstructie toegepast om luchtcirculatie te creëren. Door het compacte formaat zijn de pannen volgens Wiener probleemloos te plaatsen rond schoorstenen, dakdoorvoeren en vensters.

‘Daarmee is de energieopbrengst minimaal gelijkwaardig aan het pannendak met traditionele zonnepanelen’, stelt new business manager Jacco Venema. ‘Zo kunnen we gezamenlijk invulling geven aan het huidige energievraagstuk met behoud van de karakteristieke uitstraling.’

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!