Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
IKEA start in België met verkoop van thuisbatterijen Huawei aan eigenaren zonnepanelen
© IKEA

IKEA start in België met verkoop van thuisbatterijen Huawei aan eigenaren zonnepanelen

IKEA is in België gestart met het verkopen van thuisbatterijen. Met de lithium-ijzerfosfaatbatterijen wil het woonwarenhuis onder meer inspelen op de groeiende vraag onder eigenaren van zonnepanelen in Vlaanderen.

Sinds 2017 biedt IKEA België klanten al de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schaffen. Nu wordt het aanbod van hernieuwbare energie dus uitgebreid met de lancering van thuisbatterijen van Huawei, die het bedrijf net als de zonnepanelen aanbiedt in samenwerking met SVEA Solar.

15 miljoen kilowattuur
IKEA stelt dat het aanbod past in het duurzaamheidsbeleid van het bedrijf. In België produceert IKEA meer dan 15 miljoen kilowattuur aan wind- en zonne-energie, wat 65,9 procent van de elektriciteitsbehoefte van IKEA België dekt.

IKEA België wil deze ambitie ook vertalen naar woningen. Daarom heeft het bedrijf een alles-in-eenoplossing ontwikkeld met zonnepanelen én batterijen.

Tot 40 procent besparing
De alles-in-eenoplossing die IKEA België aanbiedt in samenwerking met SVEA Solar België maximaliseert het verbruik van zonne-energie en bespaart geld door het verminderen van de hoeveelheid elektriciteit die van het stroomnet wordt afgenomen. ‘Voor klanten betekent dit een besparing op hun elektriciteitsrekening van maximaal 40 procent. Daarnaast verdienen ze hun investering terug binnen de 8 à 10 jaar’, vertelt Ann Tanckere, Business Leader bij IKEA België.

IKEA heeft samen met SVEA Solar een onlinecalculator ontwikkeld die meteen de totaalprijs en het verwachte elektrisch rendement van alle soorten zonnepanelen berekent. De nieuwe reeks thuisbatterijen vertegenwoordigt een flexibele investering op maat. 

Lees het volledige artikel hier bij Smart Storage Magazine.

Bekijk een overzicht van de thuisbatterijen die in Vlaanderen en Nederland te koop zijn hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Projectmanager Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Zonmaat zoekt:

Medior Elektricien Zonnepanelen (M/V) Friesland

Fulltime (40 uur) - Frjentsjerterdyk 1, Sexbierum, Friesland, 8855 XC
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!