logo
wvhj2023
© Northvolt
© Northvolt
15 juni 2021

Northvolt haalt weer miljarden kapitaal op, Zweedse gigafabriek uitgebreid tot 60 gigawattuur

Northvolt heeft via een onderhandse plaatsing nog eens 2,75 miljard Amerikaanse dollar kapitaal opgehaald om zijn productiecapaciteit voor batterijcellen in Zweden uit te breiden tot 60 gigawattuur.

De private plaatsing werd mede geleid door de nieuwe investeerders AP funds 1-4 en het Canadese pensioenfonds Ontario Municipal Employees Retirement System (OMERS). Ook de bestaande investeerders Goldman Sachs Asset Management en Volkswagen Group hebben opnieuw kapitaal ingebracht.

50 procent recycling
Met inbegrip van de onderhandse plaatsing heeft Northvolt nu meer dan 6,5 miljard Amerikaanse dollar aan eigen vermogen opgehaald om een uitbreidingsplan mogelijk te maken dat leidt tot meer dan 150 gigawattuur aan jaarlijkse productiecapaciteit in Europa tegen 2030.

Bovendien heeft Northvolt tot op heden meer dan 27 miljard Amerikaanse dollar aan contracten met belangrijke klanten getekend. Het gaat onder meer om BMW, Fluence, Scania en Volkswagen. Northvolt's plan bevat ook het opzetten van recyclingmogelijkheden om ervoor te zorgen dat 50 procent van al zijn grondstofbehoeften tegen 2030 afkomstig zijn van gerecyclede batterijen.

Van 40 naar 60 gigawattuur
De productiecapacteit van de eerste gigafabriek van Northvolt, Northvolt Ett in Skellefteå te Zweden, zal worden uitgebreid van de oorspronkelijke 40 gigawattuur tot 60 gigawattuur. Dit om te voldoen aan de toegenomen vraag van belangrijke klanten, waaronder een order van 14 miljard Amerikaanse dollar van Volkswagen die eerder dit jaar werd aangekondigd jaar.

De fabriek start later dit jaar met de productie. Onderstaande video toont een timelapse van de bouw van de fabriek.

Deel dit artikel:
In samenwerking met
storage_magazine_logo

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten