Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Persoonlijk | Nieuwe medewerkers Esdec, Meewind en New Energy Systems

Persoonlijk | Nieuwe medewerkers Esdec, Meewind en New Energy Systems

In de rubriek Persoonlijk! bericht de redactie over personeelswisselingen in de zonne-energiesector. Ditmaal aandacht voor fabrikant van montagesystemen Esdec, Meewind en pv-installateur New Energy Systems.

Esdec heeft een groot aantal nieuwe medewerkers verwelkomd. Annemieke Dokter is aangesteld als executive assistant van het bestuur van de Esdec Solar Group, Henrianne Denekamp als medewerker financiën, Hans ter Steeg als finance-manager, Femke Kooijmans-Terpstra als productmarketingmanager en Thijs Baltes als development- engineer.

New Energy Systems heeft de 52-jarige Yvo Hoppers per direct toegevoegd aan het directieteam. Hij gaat de functie van operationeel directeur vervullen, om de dagelijkse werkzaamheden binnen het duurzame-energiebedrijf te begeleiden. Dit biedt de huidige directieleden, Peter Debije en Nico Eurelings, de ruimte om het bedrijf verder te laten groeien. Zij richtten New Energy Systems op in 2008. Hoppers heeft in zijn carrière management- en directiefuncties vervuld bij onder andere Boels Verhuur en Collé Rental & Sales. Debije en Eurelings zijn enthousiast over de nieuwe operationeel directeur: ‘Met Yvo halen we een ervaren directeur bij ons team die de dagelijkse gang van zaken en alle lopende projecten binnen het bedrijf gaat sturen. De komst van Yvo geeft ons de ruimte om meer te focussen op de toekomst van New Energy Systems en te werken aan het ontplooien van nieuwe markten en mogelijkheden.’

Chrisbert van Kooten is sinds 1 juni chief financial officer van duurzaam beleggingsfonds Meewind. Van Kooten bekleedt daarmee een functie die nog niet eerder bij het beleggingsfonds bestond. In zijn nieuwe rol zal Van Kooten de financiële groeistrategie van het fonds met een belegd vermogen van 280 miljoen euro verder vorm gaan geven. Van Kooten neemt jarenlange financieel-bestuurlijke ervaring mee in zijn nieuwe functie. Zo werkte hij eerder 13 jaar bij KPMG en was hij de laatste 12 jaar werkzaam bij TINC Development Partners (TDP). Hier vervulde hij de afgelopen 5 jaar de rol van chief information officer binnen het directiecomité van TDP en was hij lid van de directieraad van TINC, een beursgenoteerde investeringsmaatschappij met een gediversifieerde portefeuille van investeringen in de publieke en private infrastructuur. Meewind maakt een stormachtige groei door. In de afgelopen 3 jaar verdubbelde het aantal particuliere beleggers van 6.000 naar 12.000 en samen hebben die ruim 280 miljoen euro geïnvesteerd in bijna 50 duurzame-energieprojecten.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Zonmaat zoekt:

Stagiair(e) KAM (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Zonmaat zoekt:

Monteur Zonnepanelen (M/V) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!