Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Oldebroek start aanbesteding in vorm van concessieovereenkomst voor zonnepark van 2 hectare

Oldebroek start aanbesteding in vorm van concessieovereenkomst voor zonnepark van 2 hectare

De gemeente Oldebroek gaat een aanbesteding in de markt zetten voor een zonnepark nabij de Heidehoeksweg 1. De gemeente wil de zonneweide van 2 hectare in de markt zetten in de vorm van een concessieovereenkomst.

In het kader van het klimaatakkoord en de Regionale Energiestrategie (RES) wordt binnen de gemeente Oldebroek ingezet op de realisatie van zonne-energie. De zonneweide van circa 2 hectare levert hiermee een bijdrage aan de doelstelling van de gemeente Oldebroek om in 2023 16 procent van het totale energieverbruik duurzaam op te wekken.

Subsidie SDE++
In de afgelopen periode heeft de gemeente gewerkt aan het mogelijk maken van het zonnepark op de locatie Heidehoek. Er is een omgevingsvergunning verleend en met succes een SDE++-subsidie aangevraagd.

50 procent lokaal eigenaarschap
De gemeente heeft echter besloten om de rechten tot het ontwikkelen en exploiteren van het zonnepark bij een marktpartij te beleggen. De gemeente Oldebroek heeft als doelstelling dat het zonnepark zoveel mogelijk als een lokale activiteit ontwikkeld en geëxploiteerd wordt. De gemeente Oldebroek wenst dat de exploitant gebruikmaakt van lokale (onder)aannemers.

Het doel van de vooraankondiging is om na te gaan of er partijen zijn die interesse hebben en geschikt zijn om de onderliggende opdracht uit te voeren. Geïnteresseerde partijen die zichzelf geschikt achten om de opdracht uit te voeren, dienen er rekening mee te houden dat 50 procent lokaal eigenaarschap een vereiste is. De aanbestedende dienst bedoelt daarmee lokaal aandeelhouderschap met een risicodragende deelneming in de ontwikkel- en exploitatiefase.

Partijen die geïnteresseerd zijn in onderliggende opdracht kunnen zich via het berichtenverkeer in TenderNed aanmelden vóór 16 juni 2021, 10.00 uur.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Svea Solar zoekt:

Medewerker Supply Chain

Fulltime (40 uur) - Eindhoven
ProfiNRG zoekt:

Project Inkoper (M/V)

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!