Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Helft budget subsidie voor zonnepanelen bij sportclubs al aangevraagd
© Provincie Brabant

Helft budget subsidie voor zonnepanelen bij sportclubs al aangevraagd

Voor ruim de helft van het beschikbare budget van de subsidieregeling ‘stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties’ (BOSA) voor onder meer zonnepanelen is in 2021 door sportclubs al subsidie aangevraagd.

Waar de subsidiepot voor de BOSA-regeling in 2020 niet leeg ging, is na 2 maanden in dit kalenderjaar al voor 41,6 miljoen euro subsidie aangevraagd.

15 miljoen in behandeling
In 2021 is voor de subsidieregeling een budget van 79 miljoen beschikbaar. Dit wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van complete aanvragen. Per kalenderjaar geldt een maximum van 2,5 miljoen euro subsidie per aanvrager.

In januari en februari is er al voor 26,6 miljoen euro aan subsidies verleend. Per 1 maart is er voor nog eens 15 miljoen euro aan aanvragen nog in behandeling.

20 procent subsidie
Het subsidiebedrag is 20 procent van de subsidiabele kosten inclusief btw. Dit zijn kosten die in aanmerking komen voor subsidie. Activiteiten gericht op energiebesparing, toegankelijkheid, circulariteit, klimaatadaptatie en veiligheidsbeleving komen in aanmerking voor 10 procent aanvullende subsidie; oftewel 30 procent in totaal.

Zowel zonnecollectoren voor zonnewarmte als zonnepanelen voor zonnestroom komen in aanmerking voor subsidie. Ook voor energieopslag, in de vorm van zoutwaterbatterijen, kan subsidie aangevraagd worden.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
kWh People zoekt:

Business Developer Energieopslag

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Zonnefabriek zoekt:

Verkoper/Adviseur regio Midden Nederland (32-40uur)

32-40 uur - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!