Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
JA21 vraagt om verbod voor windmolens en zonneparken en stopzetten subsidie
© Rudmer Zwerver | Dreamstime.com

JA21 vraagt om verbod voor windmolens en zonneparken en stopzetten subsidie

Joost Eerdmans (JA21) heeft in de Tweede Kamer vragen gesteld over ontwikkelingen met betrekking tot de Regionale Energiestrategieën (RES’en). Hij wil een moratorium voor zonneparken en windmolens op landbouwgrond.

Eerdmans wil onder meer weten of dat op basis van het reeds opgestelde vermogen en vergunde projecten via de SDE+(+)-regeling de doelstelling van 35 terawattuur hernieuwbare elektriciteit in 2030 nauwelijks in het geding komt.

Doel van 2030
Als onderdeel van de afspraken in het Nederlandse Klimaatakkoord werken in 30 regio’s de lokale overheden aan het opstellen van een RES. De doelen in de 30 RES’en zijn onderdeel van de totale Nederlandse ambitie op het gebied van duurzame energie: het opwekken van 35 terawattuur hernieuwbare energie op land in 2030.

Geen subsidie meer
Eerdmans wil van de minister weten of hij bereid is een moratorium in te stellen voor alle duurzame opwek uit windmolens op land of zonneparken op landbouwgrond als die de 35 terawattuur overstijgt. Ook vraagt hij de minister of deze bereid is geen subsidie meer te verstrekken voor alle duurzame opwek uit wind op land of zon op landbouwgrond als deze de doelstelling van 35 terawattuur overstijgt.

Tot slot wil Eerdmans van minister Blok weten van welke kostenraming hij momenteel uitgaat als het gaat om het opwekken van 35 terawattuur op land en hoe de verhouding van de kosten tussen zon en wind is.

Nu in Solar Magazine

Juni 2021

Platform Preventie Valgevaar: ‘Wettelijke veiligheidseisen massaal genegeerd’ Inspectie SZW controleert dit jaar gericht op veilig werken op hoogte bij installatie zonnepanelen Kant-en-klare oplossing voor uitbannen dwangarbeid...
Vacatures
Autarco zoekt:

Back-end developer

32-40 uur - Eindhoven (Strijp-S)
Zonmaat zoekt:

Magazijnmedewerker (m/v) Utrecht

Fulltime (40 uur) - Bolgerijsekade 5, Vianen, Utrecht, 4131 NT
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!