logo
wvhj2023
© Meyer Burger
© Meyer Burger
14 juli 2020

Meyer Burger gaat zonnecellen produceren in voormalige fabrieken Sovello en SolarWorld

Meyer Burger heeft 2 locaties gekozen in Duitsland voor de Europese productie van zonnecellen en zonnepanelen. Het gaat om Bitterfeld-Wolfen in de deelstaat Saksen-Anhalt en Freiburg in de deelstaat Saksen.

‘We kijken ernaar uit om 2 van de meest traditionele solar locaties in Europa nieuw leven in te blazen en nieuwe banen te creëren’, stelt Gunter Erfurt, chief executive officer van Meyer Burger. ‘Het feit dat we gebruik kunnen maken van de bestaande infrastructuren en het hoge niveau van expertise in de regio’s is een bewuste strategische beslissing die ons in staat zal stellen om korte aanlooptijden en een hoge productkwaliteit te bereiken.’

Voormalige SolarWorld-locaties
Een team van interne en externe productiespecialisten heeft volgens het bedrijf de omstandigheden op de locaties beoordeeld als zeer gunstig. In Bitterfeld-Wolfen huurt Meyer Burger gebouwen van de voormalige zonnecelfabrikant Sovello. In eerste instantie beslaan de gebouwen een oppervlakte van 27.000 vierkante meter; indien nodig kan extra ruimte worden gehuurd voor uitbreidingen. Meyer Burger zal daar zijn eigen productieapparatuur gebruiken om zonnecellen te produceren met behulp van de gepatenteerde heterojunctietechnologie. De hoogefficiënte cellen worden verder verwerkt tot SmartWire-zonnepanelen in Freiberg, bijna 150 kilometer verderop in een voormalige productiefaciliteit van SolarWorld. Tot op heden is het volgens Meyer Burger de grootste en modernste plant in zijn soort in Europa. Met een oppervlakte van ongeveer 19.000 vierkante meter biedt het ook ruimte voor aanpassing van de bestaande infrastructuur en voor sterk geautomatiseerde moduleproductielijnen. Daarnaast verwerft Meyer Burger het logistieke en distributiecentrum van 14.000 vierkante meter op de voormalige SolarWorld-site in Freiberg. Meyer Burger is met de curator van SolarWorld, Christoph Niering, overeengekomen de koopsom niet bekend te maken.

Van 400 megawattpiek naar 5 gigawattpiek
Meyer Burger start met een productiecapaciteit van 400 megawattpiek voor zonnecellen én voor zonnepanelen. Vervolgens wil het bedrijf begin 2022 de jaarlijkse productiecapaciteit verhogen tot 1,4 gigawattpiek voor zonnecellen en 0,8 gigawattpiek voor zonnepanelen door in 2021 nog eens zo’n 170 miljoen euro kapitaal op te halen. Op langere termijn streeft de onderneming ernaar de jaarlijkse productiecapaciteit uit te breiden tot minimaal 5 gigawattpiek.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten