logo
wvhj2023
© Gemeente Tytsjerksteradiel
© Gemeente Tytsjerksteradiel
21 mei 2021

Brand legt houthandel in Noardburgum in de as, resten van zonnepanelen aangetroffen in weilanden

In Noardburgum heeft bij houthandel Van der Wal Hout brand gewoed, waarbij ook de op het dak aanwezige zonnepanelen in vlammen zijn opgegaan. De gemeente meldt dat resten van zonnepanelen in de wijde omtrek liggen.

Bij de brand is niemand gewond geraakt, maar wel zijn het pand en de naastgelegen woonboerderij volledig verloren gegaan.

70 meldingen
De gemeente Tytsjerksteradiel meldt dat in een gebied van meerdere kilometers rondom Noardburgum deeltjes zijn verspreid. Bij de gemeente zijn 70 meldingen binnengekomen. 80 procent van de meldingen betreft deeltjes die zijn gevonden in Kollumerzwaag en Westereen.

‘Deeltjes die u vindt in bijvoorbeeld uw tuin of in het land waar vee staat kunt u zelf, met handschoenen aan, weggooien in de container’, aldus de gemeente. ‘Of de deeltjes schadelijk zijn voor dieren of bijvoorbeeld het milieu wordt op dit moment onderzocht. Wij adviseren veehouders daarom om het vee naar binnen te halen en het gras van het land niet te maaien.’

In beeld
De houthandel, die door heel Nederland aan zowel bedrijven als particulieren hout levert, maakt ondertussen de schade op. ‘Zoals velen weten is ons bedrijf getroffen door een brand. Hierdoor zijn wij op dit moment tot nader order gesloten. Wij hopen zo spoedig mogelijk weer iets voor onze klanten te kunnen betekenen. Hartelijk dank voor alle steunbetuigingen.’

Op onderstaande video’s is de brand door regionale media vastgelegd waarbij RTV Noordoost-Friesland (NOF) ook de dag na de brand de schade in beeld heeft gebracht. Er is inmiddels een doneeractie op touw gezet om de familie een hart onder de riem te steken. Er is al bijna 50.000 euro opgehaald.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten