Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Omroep Flevoland over resten zonnepanelen in weilanden: controle verantwoordelijke instanties blijft uit
© Omroep Flevoland

Omroep Flevoland over resten zonnepanelen in weilanden: controle verantwoordelijke instanties blijft uit

Omroep Flevoland stelt dat 5 overheidsinstanties naar elkaar wijzen nadat bij een brand resten van zonnepanelen in weilanden terecht zijn gekomen. Controle naar schadelijke stoffen in landbouwproducten blijft uit.

Afgelopen maand vonden er 2 branden plaats – in het Noord-Hollandse Hollands Kroon en het Flevolandse Rutten – waarbij loodsen met zonnepanelen op de daken afbrandden en de resten in omliggende weilanden terechtkwamen.

Boer verantwoordelijk
Omroep Flevoland meldt nu na eigen onderzoek dat geen enkele instantie in Nederland na een brand waarbij zonnepanelen zijn betrokken onderzoekt of er schadelijke stoffen in landbouwproducten zijn terechtgekomen.

In eerste instantie zijn volgens de regionale omroep de boer en de afnemer van de landbouwgewassen verantwoordelijk voor de controle, maar als zij dit nalaten is er niemand die dit wel doet. Bij dit proces zijn 5 verschillende instanties betrokken: de Veiligheidsregio Flevoland, de gemeente Noordoostpolder, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), de Omgevingsdienst Flevoland, Gooi en Vechtstreek (OFGV) en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).

Omroep Flevoland maakte de volgende reportage.

Nu in Solar Magazine

September 2020

Harm Valk, voorzitter van de projectgroep NTA 8800: ‘Fantastisch als je zonder zonnepanelen aan BENG-eisen kunt voldoen’ Kans hagelschade zonnepanelen grootst op platte daken en kleinst bij zuidoost-oriëntatie: ‘We leggen...
Vacatures
Zonnegilde B.V. zoekt:

Leerling Servicemedewerker PV-installaties

Fulltime (40 uur) - Betonstraat 9, 8263 BL Kampen
Zonnepanelen op het dak BV zoekt:

Verkoper / Adviseur Zonnepanelen - Regio Noordwest-Nederland

Fulltime (40 uur) - Barneveld, 3771 NR, Zwolleweg 9
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!