Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Conduct onthult nieuwe PVbox ImpulseCheck voor signaleren blikseminslag bij zonnepanelen
© Conduct

Conduct onthult nieuwe PVbox ImpulseCheck voor signaleren blikseminslag bij zonnepanelen

Conduct heeft een nieuw product gepresenteerd: de PVbox ImpulseCheck. Hiermee speelt het bedrijf in op de groeiende vraag naar het kunnen melden van blikseminslagen in installaties met zonnepanelen.

Een bliksemontlading op een zonnestroominstallatie kan verwoestende gevolgen hebben. Door de toenemende behoefte aan brandveiligheid in zonnestroominstallaties groeit de informatiebehoefte over blikseminslagen in pv-installaties. Met PVbox ImpulseCheck is men op de hoogte als er een bliksemontlading is geweest, waardoor financiële schade kan worden voorkomen.

Waarschuwingsmelding op smartphone
Als zonnepanelen met een te grote stroom worden belast, kunnen diodes uitvallen of zelfs verbranden. Met PVbox ImpulseCheck worden op basis van realtime monitoring bliksemstootstromen en spanningspulsen in of naast de zonnepaneelinstallatie gedetecteerd en resulterende waarden gecommuniceerd. Zo krijgt de installatieverantwoordelijke persoon een waarschuwing op een smartphone en is hij of zij in staat om preventief in plaats van correctief onderhoud te plegen.

Door ImpulseCheck zijn de toegepaste insteekmodules voor overspanningsbeveiliging (SPD’s) te monitoren. Bij onverhoopte schade en/of uitval van de SPD’s meldt ImpulseCheck dat de SPD’s vervangen dienen te worden. Deze kunnen vervolgens bij een defect eenvoudig tijdens het gebruik worden vervangen.

Bekijk de PVbox ImpulseCheck van Conduct hier in de Solar Magazine Productzoeker.

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
ProfiNRG zoekt:

Service Engineer

Fulltime (40 uur) - Utrecht, 3452DM , 37
ProfiNRG zoekt:

Financieel Directeur Profinergy Group

Fulltime (40 uur) - 3542DM
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!