Solar Magazine - Al 70 miljoen euro subsidie aangevraagd bij opvolger van postcoderoosregeling voor zonnepanelen
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Al 70 miljoen euro subsidie aangevraagd bij opvolger van postcoderoosregeling voor zonnepanelen
©

Al 70 miljoen euro subsidie aangevraagd bij opvolger van postcoderoosregeling voor zonnepanelen

RVO heeft tot en met 6 mei al voor 70 miljoen euro subsidieaanvragen ontvangen voor de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE), de opvolger van de postcoderoosregeling voor windmolens en zonnepanelen.

Energiecoöperaties kunnen hun aanvragen voor de nieuwe subsidie van postcoderoosprojecten met onder meer zonnepanelen en windmolens sinds 1 april 2021 indienen. In de eerste maand dat de regeling open is, heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) 479 aanvragen ontvangen waarvan 97 procent afkomstig is van de zonne-energiesector.

Zonnepanelen populairst
Dat zonne-energie in trek is, blijkt uit het feit dat het leeuwendeel van de aanvragen voor rekening van zonnepanelen is. 

Van de 479 subsidieaanvragen zijn er 392 aanvragen voor de categorie zon-pv met een kleinverbruikersaansluiting. De budgetclaim voor deze aanvragen bedraagt 40,3 miljoen euro. Voor de grootverbruikersaansluiting zijn er 86 aanvragen ingediend, met een totale budgetclaim van 27,2 miljoen euro. Voor zowel de klein- als de grootverbruikersaanvragen, gaat het met name om zonnepanelen geplaatst op daken; te weten 97 procent van de aanvragen.

1 aanvraag voor wind
Voor de categorie windmolens is 1 aanvraag ingediend voor 2,5 miljoen euro. Voor de categorie waterkracht is tot nu toe geen enkele aanvraag ingediend.

92 miljoen euro budget
Met name energiecoöperaties hebben tot nu toe een subsidieaanvraag ingediend: 469 aanvragen zijn van coöperaties, 10 van Verenigingen van Eigenaren (VvE's).

De subsidieregeling is dit jaar nog open tot en met 1 december en het totale budget bedraagt 92 miljoen euro. Budgetverdeling gaat op volgorde van binnenkomst. Of het budget mogelijk verruimd wordt als de subsidiepot eerder leeg is, is vooralsnog onbekend. Voor de jaren na 2021 volgt er jaarlijks een nieuwe openstellingsronde. De regeling staat open tot 1 april 2026. 

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

September 2023

De september 2023-editie van Solar Magazine besteedt onder meer aandacht aan teruglopende verkopen van zonnepaneelinstallateurs, de Tweede Kamerverkiezingen, recycling van zonnepanelen, het op stoom komen van de uitrol van de realtime interface en de...
Vacatures
OUXO Energy B.V. zoekt:

Zonnepanelen monteur

Fulltime (40 uur) - Handelsweg 14, 9482 WE Tynaarlo
Sunprojects B.V. zoekt:

Project Owner (Projectleider)

32-40 uur - Uilenstede 475, Amstelveen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!