Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KiesZon levert 26.522 zonnepanelen op bij CWT Europe in haven Amsterdam
© KiesZon

KiesZon levert 26.522 zonnepanelen op bij CWT Europe in haven Amsterdam

KiesZon heeft in de haven van Amsterdam de laatste van 26.522 zonnepanelen geplaatst bij logistiek dienstverlener CWT. De zonnepanelen zijn verdeeld over 9 verschillende daken geïnstalleerd.

De pv-installaties genereren genoeg elektriciteit voor zo’n 2.700 gemiddelde Nederlandse huishoudens. De komst van de ruim 45.000 vierkante meter aan zonnepanelen werd in oktober 2019 al aangekondigd.

Cacao en koffie
CWT is in de haven van Amsterdam onder andere actief in opslag van cacao en koffie. Om zijn werkzaamheden op een duurzame wijze uit te kunnen voeren, heeft CWT ervoor gekozen de daken van zijn panden in te zetten voor de opwek van zonnestroom. De 26.522 zonnepanelen wekken jaarlijks meer dan 7,5 miljoen kilowattuur groene stroom op. De zonnepanelen zijn door KiesZon geplaatst met behulp van SDE+-subsidie.

De haven van Amsterdam heeft de ambitie om in 2024 250.000 vierkante meter zonnepanelen te hebben. De haven wil vooroplopen in de transitie naar een duurzame samenleving. De gemeente Amsterdam wil op haar beurt in 2050 klimaatneutraal zijn. Art van der Giessen, programmamanager Zonne-energie Gemeente Amsterdam: ‘De haven speelt een belangrijke rol in de duurzaamheidsambities van gemeente Amsterdam. Dit is een mooi voorbeeld van hoe Havenbedrijf, bedrijfsleven en overheid samenwerken aan de ambitie voor een klimaatneutraal Amsterdam.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Natuurlijk Energie Nederland B.V. zoekt:

Elektromonteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - 6051 DW
DNE Research zoekt:

Onderzoeker zonne-energie (WO/HBO)

Fulltime (40 uur) - Heerhugowaard
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!