Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
KiesZon installeert in Waddinxveen 6.300 zonnepanelen voor vastgoedbedrijf Montea
© KiesZon

KiesZon installeert in Waddinxveen 6.300 zonnepanelen voor vastgoedbedrijf Montea

In opdracht van vastgoedontwikkelaar Montea heeft KiesZon 6.300 geplaatst op een distributiecentrum in Waddinxveen. Jaarlijks gaan de zonnepanelen ruim 1,9 miljoen kilowattuur stroom produceren.

Met de zonnestroom kunnen, ter vergelijking, circa 680 gemiddelde Nederlandse huishoudens van stroom worden voorzien. In totaal werden er 6.300 zonnepanelen van 335 wattpiek per stuk op het dak geplaatst, wat leidt tot een totaalvermogen van 2.111 kilowattpiek.

Breder partnership
De logistieke locatie wordt daarmee dubbel ingezet, want naast opslag- en kantoorruimte wordt er voortaan met de duurzame-energiecentrale op het dak dus ook energie opgewekt. In termen van CO2-reductie zorgt de aanleg van het systeem ervoor dat er elk jaar 1.100 ton CO2-uitstoot wordt voorkomen.

Het door Montea ontwikkelde distributiecentrum in Waddinxveen, dat zich uitstrekt over ruim 18.000 vierkante meter, is van zonnepanelen voorzien en is onderdeel van een breder partnership dat Montea in 2019 aanging met KiesZon voor de plaatsing van ruim 48.000 zonnepanelen.

Een groot aantal logistieke magazijnen in België en Frankrijk is al voorzien van zonnepanelen en ook in Nederland maakt Montea serieuze stappen. Een duurzame vastgoedportefeuille is voor Montea dan ook een speerpunt. Friso Rienks, Director Development bij Montea, hierover: ‘Duurzaam ontwikkelen of verduurzamen van het bestaande vastgoed is geen vraag, maar een vanzelfsprekendheid. Het is beter voor de economie en de maatschappij.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
Natuurlijk Energie Nederland B.V. zoekt:

Werkvoorbereider

32-40 uur - 6051 DW
Natuurlijk Energie Nederland B.V. zoekt:

Elektromonteur zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - 6051 DW
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!