logo
wvhj2023
© Belgian Solar
© Belgian Solar
9 april 2021

VREG neemt eerste dynamische terugleveringscontract voor zonnepanelen op in prijsvergelijker

De Vlaamse energieregulator VREG heeft het eerste dynamische elektriciteitscontract voor gezinnen opgenomen in zijn prijsvergelijker V-test. De stroomafname of -injectie wordt bij dit contract per uur afgerekend.

Naast elektriciteitscontracten met vaste prijs en variabele prijs kan de prijsvergelijker van de VREG sinds dit jaar ook contracten met dynamische energiecomponent tonen.

Meer leveranciers volgen
In een dynamisch afname- of terugleveringscontract wordt de prijs doorgaans per uur bepaald op basis van de prijzen op de beurzen waarop de leveranciers energie kopen voor de volgende dag. Dit betekent dat de elektriciteitsafname of -injectie per uur – in het geval van eigenaren van zonnepanelen – wordt afgerekend aan de prijs van dat uur. Door het elektriciteitsverbruik van bepaalde toestellen en toepassingen zoveel mogelijk te laten samenvallen met de uren waarvoor lagere prijzen gelden, kunnen dergelijke contracten lonen voor de klant.

In februari werd voor het eerst een dynamisch elektriciteitscontract voor professionele klanten opgenomen in de V-test, aangeboden door energieleverancier Yuso. Nu vult energieleverancier Engie het dynamisch contractaanbod voor bedrijven aan én zet ook het eerste dynamisch afname- en terugleveringscontract voor gezinnen in de markt. Naar verwachting zullen in de komende maanden nog andere leveranciers volgen.

Eerder

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten