Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Liander geeft grootverbruikers met postcodechecker inzicht in knelpunten stroomnet en oplossingen
© Alliander

Liander geeft grootverbruikers met postcodechecker inzicht in knelpunten stroomnet en oplossingen

Grootzakelijke klanten van Liander kunnen per direct met de onlinetool postcodechecker via een postcode in één oogopslag zien of er congestie op het elektriciteitsnet is waar zij zonnepanelen willen plaatsen.

Met de postcodechecker kunnen klanten met een grootverbruikersaansluiting die stroom afnemen of producent zijn van wind- of zonnestroom informatie vinden over een eventueel lokaal tekort aan transportcapaciteit, de oplossing waar Liander aan werkt om het knelpunt te verhelpen en de beoogde einddatum van het knelpunt.

Schaarstegebied
Met de postcodechecker maakt Liander het grootzakelijke klanten die gevestigd zijn rond een knelpunt op het stroomnet of zich daar willen vestigen, eenvoudiger om inzicht te krijgen in de voortgang waarmee een knelpunt wordt opgelost. Dit is belangrijke informatie voor deze groepen omdat zij in het schaarstegebied pas de gewenste netcapaciteit kunnen krijgen nadat het stroomnet is uitgebreid.

Liander heeft het verbeteren van transparantie ten aanzien van knelpunten op het stroomnet als prioriteit gesteld. De postcodechecker is een aanvulling op de tweewekelijkse update van congestiegebieden, de kaarten van schaarstegebieden en congestieonderzoeken die Liander publiceert.

Congestiemanagement
In de vooraankondigingen van onderzoeken naar congestiemanagement staat zo veel informatie dat het voor klanten soms onduidelijk is wanneer een knelpunt opgelost gaat worden. De postcodechecker maakt dat volgens de netbeheerder beter inzichtelijk.

Daarnaast koppelt Liander in de tool de voortgang van de werkzaamheden, zodat klanten weten wat er in de buurt gaat gebeuren.

Eerder

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Coolblue zoekt:

Hoofdmoneur Zonnepanelen Tilburg

Fulltime (40 uur) - Tilburg
Janszon BV zoekt:

Senior Project Engineer

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!