Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
ECoop vraagt voor 49 projecten met zonnepanelen nieuwe postcoderoossubsidie aan
© A. Havelaar | Dreamstime.com

ECoop vraagt voor 49 projecten met zonnepanelen nieuwe postcoderoossubsidie aan

ECoop heeft namens Groningse en Friese energiecoöperaties voor 49 postcoderoosprojecten met zonnepanelen subsidie aangevraagd bij de nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE).

De 49 aanvragen hebben een waarde van in totaal 7,5 miljoen euro. Het budget voor de SCE in het kalenderjaar 2021 is 92 miljoen euro.

Op de eerste dag
Het gros van de 49 aanvragen van ECoop, sinds 2020 onderdeel van Stichting Buurkracht, heeft betrekking op kleinschalige energieopwekprojecten waaronder collectieve zonnedaken op schuren en agrarische gebouwen.

‘Er is met het team hard gewerkt om alle SCE-aanvragen op de eerste dag van de openstelling in te dienen’, aldus Klaas Bijlsma, projectleider ECoop/Stichting Buurkracht. ‘Nu is het wachten op de toekenning. Zodra die er is, gaan we met alle betrokken dakeigenaren en energiecoöperaties verder aan de slag om collectieve zonnedaken te realiseren. Zodat veel mensen uit de omgeving van de zonnedaken binnenkort genieten van de opgewekte groene energie. Mochten de subsidieaanvragen worden toegekend, dan betekent dat bovendien dat de projecten voor 100 procent in eigendom komen van lokale energiecoöperaties.’

Eerder

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Medewerker Customer Care & Support (32 - 40uur)

32-40 uur - Amsterdam
Coolblue zoekt:

Hoofdmoneur Zonnepanelen

Fulltime (40 uur) - Apeldoorn
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!