Solar Magazine - Belgische installateurs zonnepanelen: dalende prijzen en klantvraag zorgen voor succesjaar
Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Belgische installateurs zonnepanelen: dalende prijzen en klantvraag zorgen voor succesjaar
© Enervest

Belgische installateurs zonnepanelen: dalende prijzen en klantvraag zorgen voor succesjaar

Belgische installateurs zien de hoge vragen van klanten en de dalende prijzen van zonnepanelen als de belangrijkste aanleidingen voor het succesjaar 2020. Dat meldt marktonderzoeksbureau EuPD Research.

De gegevens komen uit de 13e editie van de Global PV InstallerMonitor 2020/2021 van EuPD Research voor de Belgische zonne-energiemarkt.

Meer dan 1 gigawattpiek
2020 was volgens de marktonderzoekers een van de sterkste jaren voor de uitrol van zonnepanelen in België met meer dan 1 gigawattpiek aan nieuw geïnstalleerde zonnepanelen. Volgens de Belgische pv-installateurs hebben diverse aspecten zoals een sterke vraag van klanten momenteel een positieve invloed op hun bedrijf. Bovendien hebben grote installateurs de neiging om meer grote systemen te installeren dan in het voorgaande jaar.

Positief effect
De ondervraagde installateurs geven aan dat 2 aspecten specifiek een positief effect hebben op hun bedrijf. Enerzijds geeft 82 procent van de installateurs aan dat een sterke vraag van klanten hun bedrijf positief beïnvloedt; aan de andere kant oordeelde 64 procent van de installateurs dat de huidige prijzen van zonnepanelen en andere systeemcomponenten zoals omvormers en montagesystemen ook een positief effect hebben op hun bedrijf.

Verder geeft 72 procent van de respondenten aan dat regelgevende randvoorwaarden geen effect hebben. 60 procent van hen stelt hetzelfde over de invloed van milieu- en klimaatdebatten.

Meer dan 500 kilowattpiek
In 2020 installeerden grote installateurs – die meer dan 500 kilowattpiek aan zonnepanelen hebben geïnstalleerd – over het algemeen meer grote systemen in de commerciële en industriële sector dan in 2019.

Waar 13 procent van deze installateurs in 2019 aangaf systemen te hebben geïnstalleerd van 250 kilowattpiek of hoger is dit aandeel afgelopen kalenderjaar verdubbeld tot 26 procent.

Eerder:

Deel dit bericht

Nu in Solar Magazine

Marktgids Zonne-energie 2023

De Marktgids Zonne-energie 2023 kent 13 rubrieken met onder meer de volgende redactionele artikelen: COVERSTORY  Zakelijke verkopen mogen niet opnieuw achterblijven, Vlaamse en Nederlandse zonne-energiesector verwachten...
Vacatures
Zonnefabriek zoekt:

Hoofd Uitvoer

32-40 uur - Amsterdam
BayWa r.e. Solar Systems S.à. r.l. zoekt:

Sales Representative

Fulltime (40 uur) - Bijsterhuizen 1160D 6546 AS Nijmegen
Meld mij aan voor de nieuwsbrief!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!