logo
wvhj2023
© Buurserstraat386 | Dreamstime.com
© Buurserstraat386 | Dreamstime.com
24 februari 2021

Ruim helft Nederlandse installateurs zonnepanelen ervaart negatieve impact van coronacrisis

55 procent van de Nederlandse zonnepaneleninstallateurs stelt dat het coronavirus in 2020 een negatief of zelfs significant negatief effect heeft gehad op hun bedrijf. Dat meldt marktonderzoeksbureau EuPD Research.

Dat blijkt uit de 13e editie van de Global PV InstallerMonitor 2020/2021 van EuPD Research voor de Nederlandse zonne-energiemarkt.

Klantvraag
Uit die monitor komt volgens de onderzoekers naar voren dat Nederlandse installateurs zich zorgen maken over de effecten van het coronavirus, ook al laat de Nederlandse pv-markt een groot potentieel zien voor de komende jaren.

Voor de Global PV InstallerMonitor 2020/2021 heeft EuPD 106 Nederlandse installatiebedrijven ondervraagd. 55 procent van deze installateurs oordeelt dat de impact van het coronavirus vorig jaar een negatief of zelfs significant negatief effect had op hun bedrijf. Voor 2021 verwacht 58 procent (significant) negatieve effecten. Het merendeel van de installateurs geeft aan dat de pandemie een negatief effect heeft gehad op de klantvraag en daarmee op hun bedrijf.

Merken
De Global PV InstallerMonitor 2020/2021 voor Nederland gaat dit jaar niet alleen in op de huidige marktsituatie en de verwachtingen van de installateurs, maar ook op de terugkerende onderwerpen van het rapport zoals welke zonnepaneel-, omvormer- of opslagmerken installateurs voeren in hun portfolio, hoe en waar ze hun componenten kopen en in welke mate ze tevreden zijn met de merken die ze aanbieden. Dit jaar is ook een korte paragraaf over elektrische mobiliteit in het rapport opgenomen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten