Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
De Groene Zone: 3.000e installatie met zonnepanelen geplaatst in Eindhoven
© Eindhoven

De Groene Zone: 3.000e installatie met zonnepanelen geplaatst in Eindhoven

Als onderdeel van het zonnepanelenproject De Groene Zone van 12 gemeenten in Zuidoost-Brabant is de 3000e pv-installatie geplaatst in Eindhoven. Inmiddels zijn er ruim 37.500 zonnepanelen geïnstalleerd.

De Provinciale Staten van de provincie Noord-Brabant verstrekten enkele jaren geleden een lening van 27,1 miljoen euro aan 12 gemeenten voor het plaatsen van zonnepanelen op woningen. 12 Brabantse gemeenten startten daarbij in november 2017  in het kader van het zonnepanelenproject regio Zuidoost-Brabant een aanbesteding voor het plaatsen van zonnepanelen op 7.500 koopwoningen. De 12 gemeenten willen samen circa 70.000 zonnepanelen plaatsen bij  particuliere woningbezitters. Die ambitie is inmiddels dus voor de helft gerealiseerd.

3.011 installaties
In de 12 deelnemende gemeenten is het volgende aantal zonnestroomsystemen geplaatst.

Gemeente

Aantal zonnepaneelinstallaties

Eindhoven

1.917

Waalre

240

Son en Breugel

214

Deurne

147

Best

98

Someren

96

Valkenswaard

94

Asten

79

Geldrop-Mierlo

66

Gemert-Bakel

24

Laarbeek

19

Cranendonck

17

Totaal

3.011

Met zonnepanelen van De Groene Zone lenen inwoners geld tegen een aantrekkelijke rente om zonnepanelen te leggen. De aflossing van de lening is lager dan de huidige elektriciteitsrekening.

Het doel van De Groene Zone is om zoveel mogelijk daken vol te leggen met zonnepanelen. De Eindhovense wethouder Rik Thijs hierover: ‘Het is mooi om te zien dat er al zoveel woningeigenaren gebruikmaken van deze regeling. Ik vind het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid heeft om zijn of haar woning te verduurzamen. Dus ook als je bijvoorbeeld geen of weinig spaargeld hebt. De Groene Zone maakt dat mogelijk.’

Nu in Solar Magazine

Mei 2021

Zonnepanelen grote afwezige in Nationale Milieudatabase: fabrikanten van zonnepanelen moeten investeren in productgerichte milieudata om boot niet te missen Bonaire, Sint Eustatius en Saba: Veel zon, (nog te) weinig...
Vacatures
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions - regio Limburg

Fulltime (40 uur) - Antwerp, Brabant en Limburg
GPC Europe zoekt:

Calculator

Fulltime (40 uur) - Tielt
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!