Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Vattenfall voor Port of Den Helder gestart met bouw zonnepark Kooypunt
© Port of Den Helder

Vattenfall voor Port of Den Helder gestart met bouw zonnepark Kooypunt

De bouw van zonnepark Kooypunt op het gelijknamige bedrijventerrein is, 2 maanden later dan gepland, officieel van start gegaan. De zonneweide wordt door Vattenfall gebouwd in opdracht van Port of Den Helder.

De zonneweide is gesitueerd tussen de Mastenmakersweg, de Rijksweg (N9) en het spoor. Op de bijna 15 hectare grond verrijzen bijna 30.000 zonnepanelen. Het park wordt voor een groot deel aan het zicht onttrokken door een aarden wal en in plaats van een hekwerk komen er sloten rondom het park. Daardoor krijgt het zonnepark een vrij open karakter.

Frames
De eerste werkzaamheden bestaan uit het testen van de bodem, het gereedmaken van het terrein en het opzetten van een bouwkeet. Vanaf april worden er geulen gegraven voor de kabels. Ook worden er stalen palen geheid die een stevige basis vormen voor de zonnepanelen. Daarna volgen de frames waar uiteindelijk de zonnepanelen op zullen worden bevestigd. In het najaar van 2021 wordt het zonnepark opgeleverd en komt de eerste groene stroom uit de Port of Den Helder.

Voor het beheer en onderhoud wil Vattenfall zoveel mogelijk samenwerken met lokale partijen. Ook kunnen lokale ondernemers Garantie van Oorsprong (GvO)-certificaten afnemen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Savills zoekt:

Adviseur Duurzame Energie

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
kWh People zoekt:

Marketing Communicatie Professional

Fulltime (40 uur) - Amsterdam
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!