Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Enexis en Tennet bouwen nieuw hoogspanningsstation bij Veenoord

Enexis en Tennet bouwen nieuw hoogspanningsstation bij Veenoord

Om het tekort aan netcapaciteit te bestrijden, werken Enexis en TenneT aan de versterking van het hoogspannings- en middenspanningsnet in Noordoost-Nederland en komt er een nieuw hoogspanningsstation bij Veenoord.

TenneT en Enexis Netbeheer streven ernaar het nieuwe station – dat moet zorgen van een betere aan- en afvoer van elektriciteit in de regio –  in 2025 in gebruik te nemen. Het wordt gesitueerd aan de A37 bij Veenoord.

Nog een nieuw station
In oktober 2019 besloot TenneT om 215 miljoen euro kapitaal uit te trekken voor de bouw van nieuwe hoogspanningsstations in Noordoost-Nederland. Behalve het geplande, nieuwe station in Veenoord, komt er ook een nieuw hoogspanningsstation op Bedrijvenpark Zuid-Groningen in Ter Apelkanaal. Deze nieuwe hoogspanningsstations worden belangrijke stroomknooppunten tussen het landelijke energienetwerk en het regionale en lokale netwerk. De locatie bij Veenoord is gekozen omdat deze buiten de bebouwde omgeving en vlak bij bestaande hoogspanningslijnen is.

Verspreid over Drenthe en Groningen zijn TenneT en Enexis Netbeheer verder bezig met het vergroten van de netwerkcapaciteit door bestaande hoogspanningsstations uit te breiden, zoals in Meeden, Vierverlaten bij Groningen, Delfzijl en Assen. Onlangs is er in Eemshaven al een nieuw station in gebruik genomen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Kieszon zoekt:

Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
SolarToday zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Hoofdkantoor Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!