Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Obton GreenIPP start bouw zonnepark van 34,5 megawattpiek in Roosendaal

Obton GreenIPP start bouw zonnepark van 34,5 megawattpiek in Roosendaal

Obton GreenIPP is gestart met de bouw van Solarpark Evertkreekweg. Het zonnepark telt 80.000 zonnepanelen met een totaalvermogen van 34,5 megawattpiek. Op het park wordt 4 jaar onderzoek naar biodiversiteit gedaan.

Het zonnepark wordt het grootste van Roosendaal en behoorde ook tot de 10 grootste projecten uit de najaarsronde 2019 van de subsidieregeling SDE+.

Duurzaamheidswethouder Klaar Koenraad over het project: ‘Wij zijn in Roosendaal goed op weg om de vastgestelde 75 hectare zonneparken te realiseren. Dit park wordt niet alleen het grootste park, maar ook een prachtig voorbeeld van hoe zo’n zonnepark kan bijdragen aan verschillende doelstellingen binnen onze gemeente, naast de verduurzaming van onze energievoorziening natuurlijk. Zo is de inpassing in de natuur uniek, maar ook de samenspraak met diverse omwonenden en de buurtvereniging in het voortraject. Verder zal dit zonnepark ook dienst gaan doen als waterbergingsgebied én kunnen bewoners binnenkort participeren in dit zonnepark.’

Hakhoutsingels en amfibiepoelen
Het zonnepark wordt op een natuurlijke wijze landschappelijk ingepast. Rondom vrijwel het hele zonnepark worden hakhoutsingels en bosschages van inheemse plantsoorten aangelegd. Hiertussen zal een recreatieve wandelroute komen met op verschillende punten informatieborden over het zonnepark en natuur-educatieve onderwerpen. Tevens zullen er enkele amfibiepoelen worden aangelegd en zal het gras op en rondom het zonnepark worden ingezaaid met een kruiden- en bloemrijk mengsel, wat de komst van bijen, andere insecten en daarmee ook vogels zal stimuleren.

Het zonnepark zal de komende 4 jaar onderdeel zijn van een onderzoek naar de bodemkwaliteit en biodiversiteit op en rond zonneparken. Het onderzoek is geïnitieerd door een samenwerkingsverband tussen de Wageningen University & Research, TNO, Eelerwoude, NL Greenlabel, 8 provincies en brancheorganisatie Holland Solar waar Obton en GreenIPP lid van zijn. Het onderzoek is een belangrijk hulpmiddel om de eerder opgestelde ‘gedragscode zon op land’ die Holland Solar heeft geïnitieerd te vertalen naar kwantitatieve en praktische richtlijnen.

Zonnepark de Melkbussen
Obton GreenIPP zal naar verwachting in het derde kwartaal van dit jaar ook starten met de bouw van zonnepark de Melkbussen.

Dat project zal 42.000 zonnepanelen tellen en daarmee 6.600 huishoudens van stroom kunnen voorzien.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
kWh People zoekt:

Senior Purchaser

Fulltime (40 uur) - Weesp
kWh People zoekt:

Head of Product Management

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!