Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Kamervragen D66 over problemen met overgangsregeling postcoderoossubsidie voor zonnepanelen
© Elian Kars | Dreamstime.com

Kamervragen D66 over problemen met overgangsregeling postcoderoossubsidie voor zonnepanelen

D66 heeft in de Tweede Kamer Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Vijlbrief en minister Van ’t Wout over de omvorming van de postcoderoosregeling voor zonnepanelen in de postcoderoossubsidie.

Steven van Weyenberg  en Matthijs Sienot hebben een reeks van 11 vragen ingediend bij de staatssecretaris van Financiën en de minister van Economische Zaken en Klimaat.

Postcoderoosregeling wordt subsidie
De postcoderoosregeling voor zonnepanelen wordt in 2021 definitief vervangen door een nieuwe subsidieregeling. De subsidiebedragen zijn 12,1 en 14,6 eurocent per kilowattuur voor pv-systemen op respectievelijk een grootverbruikers- en kleinverbruikersaansluiting. Energiecoöperaties kunnen hun aanvragen voor de nieuwe subsidie van postcoderoosprojecten met onder meer zonnepanelen en windmolens vanaf 1 april 2021 indienen. De oude postcoderoosregeling – de regeling verlaagd tarief – stopt per 31 maart 2021.

Toetredingsbeperking aanpassen
De D66-Kamerleden willen onder meer weten of het klopt dat bij de omzetting van de postcoderoosregeling in een postcoderoossubsidie geen versobering is beoogd.

Verder willen zij weten waarom de postcoderoosregeling voor nieuwe leden die toetreden niet kan worden toegepast binnen de voorgestelde overgangsregeling van 15 jaar. Volgens de Kamerleden is het onwenselijk dat, als gevolg van de beperkte overgangsregeling, energiecoöperaties de teruggekochte deelnemingen van verhuizende deelnemers niet meer kunnen verkopen en daardoor mogelijk failliet zullen gaan en geïnvesteerde bedragen verloren gaan. Ze willen daarom weten of de staatssecretaris en minister bereid zijn om de toetredingsbeperking voor nieuwe leden aan te passen en toekomstige problemen te voorkomen.

Nu in Solar Magazine

September 2021

Marieke Beugel (Verbond van Verzekeraars): ‘Verzekeraars zijn niet bang voor zonnepanelen’ Radovan Kopecek over renaissance Europese zonne-energieketen: ‘Pv is coming home’ Erik de Leeuw (SOLARWATT): ‘Geen zin om...
Vacatures
NaGa Solar zoekt:

Manager Commercial Ground Mounted Solar Development

Fulltime (40 uur) - Maastricht, 6225 XV, 1
kWh People zoekt:

Senior Purchaser

Fulltime (40 uur) - Weesp
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!