logo
wvhj2023
© Elian Kars | Dreamstime.com
© Elian Kars | Dreamstime.com
17 februari 2021

Kamervragen D66 over problemen met overgangsregeling postcoderoossubsidie voor zonnepanelen

D66 heeft in de Tweede Kamer Kamervragen gesteld aan staatssecretaris Vijlbrief en minister Van ’t Wout over de omvorming van de postcoderoosregeling voor zonnepanelen in de postcoderoossubsidie.

Steven van Weyenberg  en Matthijs Sienot hebben een reeks van 11 vragen ingediend bij de staatssecretaris van Financiën en de minister van Economische Zaken en Klimaat.

Postcoderoosregeling wordt subsidie
De postcoderoosregeling voor zonnepanelen wordt in 2021 definitief vervangen door een nieuwe subsidieregeling. De subsidiebedragen zijn 12,1 en 14,6 eurocent per kilowattuur voor pv-systemen op respectievelijk een grootverbruikers- en kleinverbruikersaansluiting. Energiecoöperaties kunnen hun aanvragen voor de nieuwe subsidie van postcoderoosprojecten met onder meer zonnepanelen en windmolens vanaf 1 april 2021 indienen. De oude postcoderoosregeling – de regeling verlaagd tarief – stopt per 31 maart 2021.

Toetredingsbeperking aanpassen
De D66-Kamerleden willen onder meer weten of het klopt dat bij de omzetting van de postcoderoosregeling in een postcoderoossubsidie geen versobering is beoogd.

Verder willen zij weten waarom de postcoderoosregeling voor nieuwe leden die toetreden niet kan worden toegepast binnen de voorgestelde overgangsregeling van 15 jaar. Volgens de Kamerleden is het onwenselijk dat, als gevolg van de beperkte overgangsregeling, energiecoöperaties de teruggekochte deelnemingen van verhuizende deelnemers niet meer kunnen verkopen en daardoor mogelijk failliet zullen gaan en geïnvesteerde bedragen verloren gaan. Ze willen daarom weten of de staatssecretaris en minister bereid zijn om de toetredingsbeperking voor nieuwe leden aan te passen en toekomstige problemen te voorkomen.

Deel dit artikel:

Nieuwsbrief

Meld u aan voor de nieuwsbrief met het laatste nieuws!
Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen en heb de privacy policy gelezen.

Laatste Nieuws

Bekijk al het nieuws

Meest gelezen

Producten