Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Holland Solar: nieuwe kwaliteitsverklaringen zonnewarmte nodig door invoering NTA 8800
© HRsolar

Holland Solar: nieuwe kwaliteitsverklaringen zonnewarmte nodig door invoering NTA 8800

Holland Solar meldt dat fabrikanten van zonnewarmtesystemen nieuwe op de NTA 8800 afgestemde kwaliteitsverklaringen moeten registreren bij het Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheidsverklaringen (BCRG).

Voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw moeten aanvragen van de omgevingsvergunning sinds 1 januari 2021 voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). Of daadwerkelijk aan de BENG-eisen wordt voldaan, wordt bepaald met behulp van de NTA 8800.

Registreren
Vorig jaar werd al bekend dat woningen met zonnepanelen door invoering van de NTA 8800 in sommige gevallen een slechter energielabel krijgen.

Holland Solar meldt dat de invoering ook voor zonnewarmte gevolgen heeft. ‘Voor de reeds bij het Bureau Controle en Registratie Gelijkwaardigheidsverklaringen (BCRG) opgenomen zonnewarmteproducten/systemen zullen er nieuwe op de NTA 8800 afgestemde verklaringen moeten worden opgesteld. We roepen onze leden op om te helpen de kwaliteitsverklaringen van zonnewarmtesystemen om te zetten naar een NTA 8800-model en bij Bureau CRG te registreren.’

1 maart
Bureau CRG probeert momenteel zoveel mogelijk zonnewarmte- producenten te benaderen voor het omzetten van hun verklaringen. Dit is volgens Holland Solar van groot belang voor de zonnewarmtesector, omdat de verklaringen onder andere nodig zijn voor energieprestatieadviseurs willen zij zonnewarmtesystemen goed mee kunnen nemen in hun adviezen.

Bureau CRG stelt te verwachten dat per 1 maart nagenoeg alle verklaringen zijn aangepast aan de NTA 8800. De organisatie is hierbij wel afhankelijk of de fabrikanten/leveranciers tijdig de aangepaste verklaringen en onderbouwingen, en dat deze voldoen, bij BCRG indienen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Boss Energy Consulting zoekt:

Senior O&M Manager (Solar PV & Storage) - The Netherlands

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
SolarToday zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Hoofdkantoor Haarlem
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!