Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Provincie Groningen: nog geld beschikbaar voor verwijderen asbest en plaatsen zonnepanelen

Provincie Groningen: nog geld beschikbaar voor verwijderen asbest en plaatsen zonnepanelen

De provincie Groningen meldt dat er nog steeds geld beschikbaar is om asbestdaken te saneren en nieuwe daken van zonnepanelen te voorzien. De regeling SamenZONderAsbest staat tot 1 juli 2021 open.

Eigenaren van asbestdaken kunnen sinds begin 2019 in samenwerking met energiecoöperaties deelnemen aan de stimuleringsregeling.

Eerste sanering
De dakeigenaren laten daarbij het asbest van hun dak verwijderen en verhuren het dak vervolgens aan een lokale energiecoöperatie. Met de huur voor het dak kunnen de verwijdering van het asbest en de renovatie van het dak voor een groot deel worden gefinancierd.

Het eerste gesaneerde dak met zonnepanelen wordt binnenkort in Garnwerd opgeleverd.

Ruimte voor 120 daken
Geïnteresseerden voor de regeling kunnen zich nog tot 1 juli 2021 aanmelden. Het gaat om een proef, waarbij ruimte is om 120 asbestdaken in te ruilen voor zonnedaken. De eigenaar van een asbestdak kan de investering van de asbestsanering in 15 jaar terugverdienen. Een energiecoöperatie van burgers huurt een dak met opwekinstallatie en zonnepanelen voor 15 jaar.

Na deze periode worden de zonnepanelen eigendom van de dakeigenaren. Er is in totaal  700.000 euro beschikbaar, waarvan 600.000 euro uit het Nationaal Programma Groningen en 100.000 euro vanuit de provincie Groningen.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
SolarToday zoekt:

International Sales Manager

Fulltime (40 uur) - Hoofdkantoor Haarlem
Ikaros Solar Belgium NV zoekt:

Business Development Manager Netherlands

Fulltime (40 uur) - Schoten 2900
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!