Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Veritec en ROC Midden Nederland starten opleiding tot monteur zonnepanelen
© Centrada

Veritec en ROC Midden Nederland starten opleiding tot monteur zonnepanelen

Veritec en het ROC Midden Nederland starten vanaf maart 2021 met een maandelijkse opleiding voor monteurs van zonnepanelen. Het gaat om de vijfdaagse cursus ‘Monteren en installeren van zonnestroomsystemen’.

Na het behalen van de bijbehorende examens zijn de cursisten voorzien van de InstallQ-certificaten Installeren & Monteren van zonnestroomsystemen.

Horecamensen omscholen
Doordat er een groot tekort is aan opgeleide en gecertificeerde pv-monteurs hebben wij de handen ineengeslagen met het ROC Midden Nederland’, duidt algemeen directeur Darryl Hopman van Veritec. ‘Door de energietransitie zullen in de komende jaren nog meer monteurs nodig zijn dan op dit moment al het geval is. Wij willen daaraan bijdragen door personeel om te scholen. Er zijn nu bijvoorbeeld veel horecamensen die de overstap naar de Techniek willen maken. Door middel van onder andere deze opleiding kunnen zij deze stap maken. We zien het als een ideale situatie voor iedereen. Veritec voorziet in de omscholers, het ROC leidt ze vervolgens op volgens de geachte normen en de bedrijven hebben er een vakbekwame werknemers bij.’

Groep van 10 kandidaten
Veritec en het ROC Midden Nederland starten elke maand met een groep van 10 kandidaten op de opleidingslocatie in Nieuwegein. Na afronding van de opleiding volgen de officiële examens. Daarna zijn de kandidaten klaar voor hun nieuwe beroep. De kandidaten worden vooraf gescreend op motivatie, enthousiasme en technische affiniteit.

‘We hopen zoveel mogelijk bedrijven te kunnen bedienen met deze nieuwe aanwinsten voor de technische markt’, besluit Hopman.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Kieszon zoekt:

DC Engineer

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
GPC Europe zoekt:

Sales Representative Solar en Storage Solutions

Fulltime (40 uur) - Werkgebied is Antwerpen, Brabant en Limburg
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!