Solar Industry Register
De volgende bedrijven hebben zich laten opnemen in het Solar Industry Register, meld uw bedrijf ook aan!
Nieuwe politieke partij JA21: stop zich als schimmels uitbreidende zonneparken
© Maarten Zeehandelaar | Dreamstime.com

Nieuwe politieke partij JA21: stop zich als schimmels uitbreidende zonneparken

‘Uit het oogpunt van landschap en milieu is de noodzaak van het stoppen van zich als schimmels uitbreidende zonnevlaktes, veelal op vruchtbare landbouwgronden, voor JA21 onontkoombaar.’

Het is een van de opvallende passages uit het verkiezingsprogramma van JA21. Juiste Antwoord21, afgekort JA21, werd in december 2020 opgericht door politici Joost Eerdmans en Annabel Nanninga. De oprichters waren daarvoor lid van het Forum voor Democratie, maar konden zich niet meer vinden in de gang van zaken bij de partij van Thierry Baudet. Inmiddels hebben tientallen provinciale, nationale en Europese politici uit die laatste partij zich aangesloten bij JA21.

Ontkoppeling klimaatbeleid en energiedoelstellingen
JA21 wil dat er een ontkoppeling komt van het klimaatbeleid en de energiedoelstellingen. ‘De industrialisering van het landschap door windturbines en zonnevlaktes staat in geen verhouding tot de veronderstelde opbrengsten in duurzaam rendement en afname van broeikasgassen’, is te lezen in het partijprogramma. ‘De overheid dient erin te voorzien dat windturbines en zonnevlaktes na de economische levensduur van 15 tot 20 jaar worden ontmanteld, waarbij het terrein waarop ze zijn geplaatst in de oorspronkelijke staat met de oorspronkelijke bestemming wordt teruggebracht. Er zijn in Nederland voldoende grote daken beschikbaar om gebruik te maken van zonne-energie zonder dat ons landschap verder wordt aangetast.

JA21 pleit voor klimaatadaptatie, dus aanpassing aan het klimaat, ‘om de gevolgen van klimaatverandering te ondervangen in plaats van vruchteloos strijd voeren tegen het klimaat zelf’.

Zonnevlaktes
Stoppen met windturbines op land en in zee, met zonnevlaktes en met biomassacentrales is volgens de nieuwe politieke partij noodzaak.

Ook wil JA21 een streep zetten door de Groene Deal van de Europese Unie. In plaats daarvan moet Nederland zelf investeren in kernenergie, aardgas en een schoon milieu ‘zonder windturbineparken, zonnevlaktes en vernietigende biomassacentrales’.

Nu in Solar Magazine

Maart 2021

​Nieuwe versie NEN 7250 en nieuwe norm brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil op komst: ‘Nieuwe beoordelingsmethode voor brandveiligheid pv-installaties in en op gebouwschil lost veel problemen op’ Consortium wil binnen...
Vacatures
Kieszon zoekt:

Uitvoerder

Fulltime (40 uur) - Rosmalen
Boss Energy Consulting zoekt:

Senior O&M Manager (Solar PV & Storage) - The Netherlands

Fulltime (40 uur) - The Netherlands
Meld mij aan voor de nieuwsbrief van Solar Magazine!
Meld u aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws!